Репер Смоке Мардељано објавио нови албум “Нека тече”: Београдска улица узвраћа ударац

Бранислав Предојевић
Репер Смоке Мардељано објавио нови албум “Нека тече”: Београдска улица узвраћа ударац

БЕОГРАД - Култни херој српске и регионалне хип-хоп сцене Смоке Мардељано објавио је нови студијски албум под називом “Нека тече” на којем се налазе укупно 22 нове пјесме.

Албум представља ширење Мардељанове реп репутације даље од балканских граница, а као први сингл изашла је нумера “Улична светла”, у продукцији ди-џеја Гоцеа, у којој гостује Кул Џи Реп, хип-хоп легенда Источне обале и њујоршког бумбеп звука деведесетих, који је одао признање Смокеу у приватној преписци.

- Узвраћам поштовање, Смоке, и баш ми је драго да ти је моћан верс… Покушао сам да те испратим, јер си био на дјелу са фловом попут тасманијског ђавола, и цијепао то на комаде, а ја сам само дошао са метлом да за тобом покупим дијелове и да их докрајчим - написао је Џи Реп.

Познат по свом бруталном уличном стилу реповања и оданости изворној школи хип-хопа, Смоке је нови албум “Нека тече” прогласио својим албумом живота уз ријечи “Истрајност браћо и сестре! Ово је за све нас који живимо културу. Нека тече”.

Нови материјал снимљен је уз подршку многих репера и битмејкера са којима је Смоке сарађивао и раније, укључујући велика имена регионалне сцене попут Ђуса, Ајса Нигрутина, бенда “Ху си” и других.

Сам Мардељано је дијете београдског асфалта, а право име му је Милош Стојановић. Као тинејџер одрастао је у дијелу Вождовца под називом Вијетнам, а био је у крушевачком поправном дому. Тамо је носио број 9625, научио пекарски и алатничарски занат и почео озбиљно да се бави репом, у импровизованом студију, названом “Глува соба”. Стефан Петровић и Петар Веселиновић су 2016. године снимили филм о његовом раду, под називом “Ја репујем - Смоке Мардељано”. Данас је један од најпопуларнијих репера на Балкану и до сада је објавио један ЕП и четири албума “Знаш ме знам те” (2015), “Ја репујем” (2017), “То је реп” (2019) и албум у сарадњи са Ајсом Нигрутином “Кад говеда утихну” (2022).

Сарађивао је са бројним реп музичарима у региону, прије свега са Сијамом и Прти Бе Геом, Тимбетом, Бваном, Струком, Трилијаном и другима. Држао је концерте широм бивше Југославије. Члан је хип-хоп групе “Мрак Клан” заједно са Повлом, Кижом и Џибонијем.

Винил

Албум ће осим на дигиталним платформама, према Смокеовом коментару, такође бити доступан на дуплом винилу.

Пратиће га и концертна промоција у загребачком клубу “Boogaloo”, 6. маја, као и у “Запа Бази” 13. маја, у Београду. Сјајан омот албума одрадио је илустратор Растко Гавриловић, који није крио одушевљење приликом да сарађује са легендом домаће реп сцене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана