Репер 50 Cent на суду због секс видеа

Дејан Вујанић
Репер 50 Cent на суду због секс видеа

Чувени репер 50 Cent не силази са стубаца жуте штампе.

Једна Aмериканка подигла је тужбу против њега у Њујорку, са тврдњом да је дистрибуирао њен кућни "секс видео" преко интернета.

Ластонија Левистон тужила је 50 Centа за неовлашћено коришћење њеног имена и слике и душевну бол узроковану јавним емитовањем видео-снимка који је урадила са својим љубавником 2008. године.

У тужби се наводи да је репер поставио спорни снимак прошле године, замагливши при том лице Ластонијиног љубавника.

Тужба долази уочи концерта који 50 Cent треба да одржи у Београдској арени 1. априла у оквиру турнеје на којој представља најновији албум "Before I Self Destruct ".

Ово ће бити друго гостовање 50 Centа у Београдској арени. Први пут наступио је 6. новембра 2006. године када је Aрена званично почела са својим активним радом.
50 Cent рођен је 6. јула 1976. године као Кертис Yејмс Yексон Трећи. Прославио се албумом из 2003. године "Ger Rich or Die Truin", а свој статус звијезде потврдио је албумом "The Massacre" из 2005. године. Оба албума постигла су платинасти успјех и били продати у више од 21 милион примјерака.
50 Cent одрастао је у Квинсу и био уплетен у криминал, али га је 2002. године открио репер Еминем захваљујући коме је потписао уговор за издавачку кућу Интерсцопе Рецордс. Еминем и Др Дре продуцирали су његов први комерцијални албум и 50 Cent је од тада постао један од најпопуларнијих репера на свијету. Основао је сопствену издавачку кућу 2003. под именом Г-Унит Рецордс. Почео је да се бави глумом, играо је у аутобиографском филму из 2005. "Ger Rich or Die Truin" ("Обогати се или умри у том покушају"), затим у филму "Дом храбрих" из 2006. године о рату у Ираку и "Оправдано убиство" из 2008. године.

Један је од најбогатијих хип-хоп извођача, а његова имовина процјењује се да износи 440 милиона долара. Године 2007.  нашао се на Форбсовој листи најбогатијих људи у хип-хоп индустрији, када је заузео друго мјесто, иза Jay-Z-а.
Популарни су његови хитови: "Candy Shop", "In da Club", "Baby by Me", "Auo Technology " (који је извео са Yастином Тимберлејком и Тимберлендом), "Get It Hot".
Освојио је бројне награде међу којима су "Греми" за најбољег новог извођача, Билборд награда за албум године "Ger Rich or Die Truin" и чак шест Билборд награда за наредни албум "The Massacre". До сада је освојио 69 различитих признања и имао 83 номинације.

Мршави рагбиста

50 Cent играће у филму "Things Fall Apart" Марија ван Пиблса. Репер ће глумити рагбисту, а продуценти су му наредили да скине скоро 30 килограма. Он ће играти професионалног рагбисту суоченог са личном трагедијом, и сопственим страхом од смрти.
Репер је рекао да га глума све више заокупља.
- Када желите да се изразите кроз умјетност, у пјесми имате само три минута, док у филму имате до два сата - рекао је Кертис Yејмс Yексон Трећи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана