Регионална лига за рукометаше: Борац на старту са Вардаром

Дарко Пашагић
Регионална лига за рукометаше: Борац на старту са Вардаром

БAЊAЛУКA - У првом колу премијерне Регионалне лиге за рукометаше Борац м:тел ће 10. или 11. септембра у спортској дворани "Борик" угостити представника Македоније, Вардар из Скопља.

Ово је одлучено на жријебу за SEHA лигу обављеном у београдском хотелу "Холидеј Ин", на којем је трофејни бањалучки клуб добио такмичарски број 1.

- На овом састанку смо добили потврду легитимитета лиге чији је генерални спонзор бити "Дигител комуникације". Све било организовано на врхунском нивоу, а представницима свих учесника предочено је шта се од њих очекује - рекао је директор Борца м:тел Борис Ђого.

Делегација Борца већ је са свим детаљима везаним за старт Регионалне лиге упознала министра за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске Наду Тешановић.

- На састанку са министром смо истакли да смо једини клуб из Републике Српске у било каквом регионалном такмичењу и да наш наступ мора бити на нивоу који доликује клубу свијетлих традиција као што је наш. Између осталог министра Наду Тешановић смо упознали са условима који су плаћени од стране генералног спонзора, око тога шта ми морамо да платимо, али и о клаузули по којој клуб ако не испуни све услове може да буде избачен из националног првенства и европских купова. Све то ће бити прослијеђено на адресу Aдминистративне службе града Бањалука, Влади Републике Српске, предсједнику Српске Милораду Додику. Министар Тешановић нам је обећала да ће заједничким дјеловањем тих институција бити испуњено све што се од Борца тражи - додао је Ђого.

Иначе Регионална лига у свом премијерном издању окупиће 12 рукометних екипа из шест држава: БиХ, Македоније, Хрватске, Србије, Црне Горе и Словачке.

Предсједник лиге Санди Шола истакао је да је прошло двије године од када су се представници клубова први пут састали да разговарају о заједничком такмичењу.

- Овим жријебом завршена је једна прича и сада почиње нова. Надам се да ће нам се у идућим годинама придружити екипе из Словеније, Мађарске, Пољске и Италије. Желимо да развијамо рукомет и да овим атрактивним такмичењем помогнемо једни другима. Сигуран сам у успјех лиге и сви они који су учествовали у њеном стварању требају да буду поносни - рекао је Шола.

Комесар за такмичење Драган Начевски нагласио је да ће SEHA лига бити "Лига шампиона" по врхунским учесницима, који подразумијевају и најбоље судије и делегате утакмица.

- Биће то лига за примјер. Клубови ће тражити да играју у њој. На крају такмичења играће се фајнал-фор, који ће бити у Сарајеву, а у овој првој сезони бирани су клубови са богатом традицијом, али и са добрим тренутним резултатима - закључио је Начевски. 

Пропозиције

Пропозиције за прву сезону су сљедеће: сваки тим који учествује мора да има буџет од бар милион евра, да има халу са 3.000 мјеста у којој је постављена "герфлор" подлога и за сада неће бити проходности у европска такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана