Прва про­ба у Мос­кви

Глас Српске
Прва про­ба у Мос­кви

Чла­но­ви рок бен­да "Ре­ги­на" - Да­вор Ебнер, Aле­ксан­дар Чо­вић, Де­нис Ча­брић и Бо­јан Ми­ли­че­вић, за­је­дно са пра­те­ћим во­ка­ли­ма Ел­мом Се­ли­мо­вић и Да­ни­је­лом Ве­че­ри­но­вић, у Мос­кви су у по­не­дјељак одржа­ли прву про­бу за пје­сму "Бис­тра во­да" и кон­фе­рен­ци­ју за но­ви­на­ре пред на­до­ла­зе­ћи избор за нај­бољу пје­сму Евро­пе.

Пле­са­чи­це са бубњеви­ма и црве­на по­за­ди­на обо­ји­ли су нас­туп "Ре­ги­не" страш­ћу и бун­том. Осмишљено је да нас­туп до­жи­ви врху­нац кад се свих шест уче­сни­ка оку­пи на цен­тру и по­чне мар­ши­ра­ти уз црве­ну зас­та­ву.

Они ће свој први нас­туп има­ти у првој по­лу­фи­нал­ној ве­че­ри "Евро­сон­га 2009" ко­ји ће одржа­ти 12. ма­ја.

На сце­ни ће се по­ја­ви­ти 18. по ре­ду и ме­ђу 42 земље уче­сни­це бо­ри­ти се за пла­сман у ве­ли­ко фи­на­ле. Пре­ма но­вим пра­ви­ли­ма гла­сања, 50 од­сто гла­со­ва до­дјељују гле­да­оци пу­тем те­ле­фо­на, а 50 од­сто про­фе­си­онал­ни жи­ри ко­јег ће одре­ди­ти сва­ка држа­ва.

Блог пред­ста­вни­це Ру­си­је

Пред­ста­вни­ца Ру­си­је Aнас­та­си­ја При­хот­ко по­кре­ну­ла је свој ли­чни блог на Ин­тер­не­ту, ко­ји ће има­ти за циљ да пре­не­се на­јин­те­ре­сан­тни­је де­таље са при­пре­ма та­кми­чења.

- Наш олимпијски цен­тар је нај­ве­ћа по­кри­ве­на сце­на на ко­јој се Евро­ви­зи­ја икад одржа­ла. За по­кре­тање light showa би­ће по­тре­бно стру­је, ко­ли­ко је по­тре­бно да се ос­вије­тли ци­је­ли Зе­ле­но­град. Изнад сце­не на­ла­зи се круг огро­мних пла­зма екра­на ве­ли­чи­не 2.500 квадратних ме­та­ра - пи­ше на њеном бло­гу.

проба /video/

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана