Прва фудбалска лига Републике Српске, седмо коло

М. Зубовић, С. Пухало
Прва фудбалска лига Републике Српске, седмо коло

БAЊA ЛУКA - Све утакмице седмог кола Прве фудбалске лиге Републике Српске на распореду су у суботу, а највише пажње привлачи сусрет између БСК-а и Слоге из Добоја.

Бањолучани су остали лидери на табели и поред два везана пораза у посљедња два кола те најављују офанзивну игру од самог почетка утакмице са Добојлијама.

- Послије двије утакмице у којима нисмо остварили тријумф, намеће нам се императив побједе. Мислим да су и играчи свјесни тога те сам увјерен да ће бодови остати у Бањој Луци. Респектујемо екипу Слога која је показала да зна да игра, али ми ћемо све учинити да прекинемо нашу црну серију - истакао је тренер "романтичара" Жељко Врањеш.

Послије одличне игре и сигурне побједе прошлог викенда над теслићким Пролетером, фудбалери Слоге из Добоја овог викенда гостују у Бањој Луци с циљем да остану непоражени.

- Улогу фаворита препуштамо БСК-у из два разлога, игра пред својом публиком и због тога што су Бањолучани у претходне двије утакмице поражени и не смију себи да дозволе нови неуспјех. Уз то, противник је веома квалитетан и пријатно је изненадио у досадашњем дијелу шампионата. Настојаћемо да дефанзивном игром на средини терена отупимо оштрину напада противника. Жеља нам је освајање једног бода, чиме бисмо учинили наше шансе реалнијим да у наставку првенства будемо пласирани међу првих пет екипа - рекао је тренер Слоге Златко Спасојевић.

Занимљив сусрет одиграће Романија и Љубић. Биће то сусрет двије посљедњепласиране екипе, које још увијек нису осјетиле сласт побједе. Шеф стручног штаба Паљана Драган Радовић нада се да ће у сљедећем колу уписати прва три бода.

- Aко изузмемо сусрет с Фамосом који нас је надиграо на свим осталим мечевима, нисмо били миљеници среће. Против Љубића нема шта да калкулишемо. Идемо на побједу. Доста познајем Прњаворчане и вјероватно ће нешто мијењати у игри и саставу, с обзиром на то да се налазе у истој ситуацији као и ми. Ипак, сматрам да овај пут нећемо прокоцкати предност домаћег терена и да ћемо коначно славити прву побједу у елити - нагласио је Радовић. 

Остали парови

БИЈЕЉИНA субота 16 часова Радник - Слобода, ТЕСЛИЋ: Пролетер - Дрина ХЕ, БAЊA ЛУКA: БСК - Слога (Д), ГAЦКО: Младост - Дрина (З), ИСТОЧНA ИЛИЏA: Фамос - Козара, ПAЛЕ: Романија - Љубић, ФОЧA: Сутјеска - Слога (Т) субота 19 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана