Пропхаганда побједник Демофеста

Дејан Вујанић
Пропхаганда побједник Демофеста

Проглашењем побједника и концертом бенда "Asian Dub Foundation" у недјељу је на бањолучком Кастелу завршен други "Нектар Демофест".

Загребачком бенду "Пропхаганда" припала је прва награда овогодишњег фестивала младих и неафирмисаних музичких састава. Другу награду освојили су "Discopath" из Сплита, док је трећа награда отишла у руке два бенда: "Заа" из Крушевца и бањолучком "Танкеру".

Судећи по реакцијама присутних на тврђави Кастел, и овај пут као и прошле године жири је погодио укус публике, која је одушевљено поздравила побједнике фестивала.

Бенд "Орион" миљеник је публике овогодишњег "Нектар Демофеста", док је престижну награду акредитованих новинара однијела загребачка "Prophaganda".

- Јој, ја сам се препала да нема шансе да добијемо неку награду након оне од новинара, али немам ријечи. Откако сам у Бањој Луци константно понављам ријеч супер, али овдје је заиста све супер. Дружили смо се са свим бендовима и оно што ми је најважније је да нама није било до такмичења, заиста смо сви ту да се зезамо - рекла је пјевачица " Prophagande ".

Прошлогодишњи побједници "KillingJazzHardCoreBaby" у ревијалном дијелу програма представили су пјесме са свог првог албума "Track One".  

Након концерта бенда "Asian Dub Foundation", који је одушевио многобројну публику на Кастелу, бањолучки "Aфродизијак" је на афтерпартију оправдао епитет једног од најбољих бањолучких музичких пројеката. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана