Продиџи лудило на затварању Егзита

Глас Српске
Продиџи лудило на затварању Егзита

Наступ познатог британског бенда "Продиcи" на главној бини "Езгита" обиљежио је посљедње вече новосадског фестивала који је затворен у понедјељак у раним јутарњим часовима на Петроварадинској тврђави, јавио је Танјуг.

Ништа мање запажен није прошао ни концерт њихових сународника, поп бенда "Madness", док су звијезде "денс арене" били британски ди-џеј Пол Вулфорд, један од пионира електронског звука у Србији Марко Настић, као и бенд "Џепенис попстарс" из Сјеверне Ирске.

На "фјужн стејџу" окупљени су уживали у музици "Нежног Далибора", хип-хопера Марчела, шведске рок групе "Мандо Диао" који су извели старе, али и пјесме са изузетно успјешног студијског албума "Гиве ме фире", снимљеног ове године. Свирку на овој бини завршио је "Aтеист реп".

Током четири дана више од 150.000 посјетилаца из Србије и иностранства имало је прилику да чује њујоршку музичку диву Пети Смит, пионире ране електронске музике "Крафтверк", младу британску поп звијезду Лили Aлен, хип-хопера из Лондона Рутс Мануву, највећи велшки рок састав "Маник Стрит причерс"... 

И ове године око 6.000 посјетилаца, већином из иностранства, било је смјештено у Егзит кампу, на простору некадашње војне касарне "Јанко Цмелник". Овогодишњи "Егзит", десети по реду, у току четири дана окупио више од 500 извођача на чак 28 бина.  

Егзит у свијету

Овјенчан бројним наградама "Егзит", који су медији попут "Гардијана", "Обзервера", "Тајмса" оцијенили као догађај на музичкој мапи који не треба пропустити, током протекле деценије угостио је свјетска имена каква су Иги Поп, Роберт Плант, Били Aјдол, "Секс пистолс", "Продиџи", "Снуп дог", "Пет шоп бојс", "Франц Фердинанд", Лорин Хил, "Молоко", "Гарбиџ", али и најпознатија домаћа и имена са ових простора, од "Партибрејкерса, "Ортодокс келтса", "Дарквуд даба", "Ван Гога", Дарка Рундека, Влатка Стефановског.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана