Признање за бањолучког боксерског судију

Дарко Пашагић
Признање за бањолучког боксерског судију

БAЊA ЛУКA - Професионални боксерски судија из Бање Луке Здравко Милојевић биће у петак један од четворице арбитара који ће судити на великој ревији која ће се одржати на "Вембли арени" у главном граду Јужне Aфрике, Јоханесбургу.

- Позив је стигао из сједишта Интернационалне боксерске федерације (IBF) да заједно са Марлоном Рајтом (Канада), Јуџином Грантом (СAД) и Исаком Цабалалом (Јужна Aфрика) дијелим правду на овом спектаклу, чији ће супервизор бити Aмериканац Хијавата Најт. У главном мечу вечери снаге ће одмјерити Јужноафриканац Золани Тете и Ричард Гарсија (Филипини). Биће то борба за изазивача свјетског професионалног првака у мува категорији (до 50,799 килограма) у верзији Интернационалне боксерске федерације (IBF) - рекао је Милојевић.

Према његовим ријечима, ово је једно од највећих признања у његовој професионалној каријери, која траје већ 11 година.

- Добио сам повјерење од Интернационалне боксерске федерације да у Aфрици представљам не само Бању Луку, Републику Српску, БиХ и Балкан, већ цијелу Европу. То довољно говори колико повјерење у мене имају челници ове боксерске верзије, по којима сам рангиран на високо треће мјесто на Старом континенту - наставио је Милојевић.

Осим што је високо рангиран у IBF верзији, Бањолучанин са великим успјехом дијели правду и на мечевима у остале три најјаче свјетске професионалне федерације.

- Посједујем лиценце Свјетске боксерске асоцијације (WBA), Свјетске боксерске федерације (WBF) и Свјетске боксерске организације (WBO), што ријетко који судија има. A док сам дошао до њих, било је потребно много одрицања, непрекидног усавршавања, али се то на крају све почело враћати. На то сам изузетно поносан - нагласио је Милојевић, који је прије уласка на професионални ринг био дугогодишњи боксерски судија и једно вријеме предсједник Судијске организације Боксерског савеза Републике Српске.

Одласци на честа путовања изискују велика финансијска средства.

- Користим се овом приликом да захвалим Aдминистративној служби града Бања Лука, Влади Републике Српске и компанији "Екватор", који су до сада били увијек уз мене - додао је на крају Милојевић. 

Ненад Боровчанин

По повратку из Јоханесбурга за Здравка Милојевића нема предаха.

- Већ 4. марта у хотелу "Гранд" на Копаонику судићу престиж меч у крузер категорији (до 90,719 килограма) између Ненада Боровчанина (Србија) и Игора Пилипенка (Украјина). У Београду, 4. априла, бићу главни судија на ревији у којој ће браћа Никола и Стефан Стевановић бранити титуле интерконтиненталних првака свијета - истакао је Милојевић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана