Приврженост породици створила Обавезу

Никола Лугић
Приврженост породици створила Обавезу

Познати британски кантаутор Сил издао је 20. септембра седми студијски албум под називом "Commitment" (Обавеза), а на њему се налази шест нових пјесама.

Видео за први сингл "Secret" (Тајна) и прије издавања албума привукао је велику пажњу критичара и публике, а за остатак албума Сил каже да је превазишао сопствена очекивања.

- Када се у животу све ствари сложе, као што су се посложиле мени у посљедњих неколико година, постанете невјероватно фокусирани на оно што радите. Обожавам изазове, а један од њих је био да на овом албуму превазиђем самог себе - рекао је Сил у интервјуу за музички магазин "BOSSIP".

Уз име албума као што је "Обавеза" може се наслутити да су Силов брак са њемачким супермоделом Хајди Клум и његов породични живот имали велики утицај на његов посљедњи пројекат. Тако се у пјесмама "Secret", "Тхе њеигхт оф мџ мистакес", "Best of me " и "I`m any closer" преклапају емоције узроковане околном љубављу, породицом и његовом привржености породичном животу.

- Свему што радим у животу сам потпуно посвећен, а никада нисам био посвећенији када су у питању моја жена и дјеца, породица уопште, моје благостање и наравно моја музика. Свака од ових пјесама за мене има посебно значење. Копао сам дубоко по себи и надам се да ће свака пјесма бити на прави начин повезана са публиком - истакао је Сил.

Пуно име британског "soul&RNB" пјевача је Сил Хенри Олусегун Олумиде Aдеола Самјуел. Рођен је 19. фебруара 1963. године у Лондону. Нигеријског и бразилског поријекла је и његово име Олусегун значи "Бог је побједник". У каријери је имао многе хитове, а више пута награђиван је MTV, Брит и Греми музичким наградама. Каријеру је почео пјевајући у локалним пабовима и кафанама, а 1980. године прикључио се фанк групи "Push", те убрзо отишао на турнеју у Јапан. У Aзији се убрзо осамосталио и организовао сопствену турнеју у Индији, а по повратку у Енглеску спавао је на каучу код пријатеља Џулијана Банстера. Често га је запиткивао да ли добро пјева, на шта му је Џулијан увијек искрено одговарао да пјева боље од већине тада популарних пјевача. Његов пробој на свјетску музичку сцену десио се када је упознао продуцента Aдамског. Aдамски му је дао ријечи пјесми "Killer" која је деведесетих година постала прави хит. Убрзо су почеле долазити позитивне критике са свих страна, а његов сингл "Crazy" са првог албума, "Seal", котирао је добро на музичким топ листама. "Ceazy" је 1991. године постао свјетски познат, те је заузимао седмо мјесто на престижној Билбордовој топ листи синглова и друго мјесто у Британији. Већ 1994. године издаје други албум под именом "Seal II ". Од тада до данас издаје неколико соло албума, компилација, те седам DVD издања његових спотова и концерата.

Овај музичар широм свијета познат је по својим ожиљцима који су му остали као посљедица аутоимуне болести. Ипак много је препознатљивији по својим јединственим гласовним могућностима којима нас све обавезује да преслушамо његов посљедњи албум.

Сузан Бојл

Осврћући се на разна ријалити такмичења која су у посљедње вријеме веома популарна у цијелом свијету, Сил је као јединог правог талента издвојио британску домаћицу Сузан Бојл.

- Искрено вјерујем да Сузан не мари много да постане позната. Она пјева зато што је то дио ње - она је прави умјетник. Њено пјевање је форма њеног изражавања и мислим да би се разбољела када не би пјевала - изјавио је Сил приликом гостовања на једној америчкој телевизији.

Брак

Сил је 2003. године упознао садашњу жену, познатог модела Хајди Клум. Крајем децембра 2004. запросио је на једном глечеру у иглуу који је сам направио. Вјенчали су се на плажи у Мексику гдје Сил има кућу. Сваке године овај свјетски познати пар обнавља вјенчане завјете пред уским кругом људи.

- Сваке године Хајди и ја се поново вјенчавамо. Увијек припремимо сјајну забаву, али украдемо и времена да се искрадемо и одемо на приватну плажу са нашом дјецом. Читамо завјете једно другом и гледамо залазак сунца. То је веома посебан чин за нас двоје - рекао је Сил који са Хајди има два сина и кћерку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана