Преминуо легендарни ди џеј и продуцент Tomcraft

ГС
Преминуо легендарни ди џеј и продуцент Tomcraft

МИНХЕН - Легендарни ди џеј и продуцент Tomcraft, правим именом Томас Брукнер, преминуо је у 49. години, потврдила је његова породица.

Овај ди џеј је рођен у Минхену, гдје је и започео каријеру 1994. године комбинујући прогресив тренс и техно.

Томасова породица је његовом профилу на друштвеној мрежи Инстаграм потврдила да је јуче преминуо, али узрок смрти није откривен.

-Тешка срца морамо да вас обавијестимо да је јуче, 15. јула 2024. године, преминуо наш вољени отац и супруг. Заувијек ћемо те носити у нашим срцима и вољети те док се поново не сретнемо - написала је породица.

У опроштајној поруци на „Фејсбуку“ њемачки продуцент Вестбам је написао да је прије само двије седмице пуштао музику заједно с Брукнером.

-Разговарао сам с њим прије три дана и рекао је да се опоравља од грипе, али је изгледао добро. Том је имао фантастичну нову музику и јако се радовао - поручио је.

Tomcraft је каријеру започео 1995. када је основао издавачку кућу “ Kosmo Records ” гдје исте године објављује сингл плочу “Тhis is no House ” која се сматра класиком у историји електронске музике.

Године 1998. ПРО7 канал користи његов сингл “ Power plant ” као трејлер музику за култну серију „Досије Икс“.

Са синглом “ Silence ” 2000. године биљежи велики успјех и налази се међу ТОП20 најпродаванијих синглова у Њемачкој. Већ 2003. године, Tomcraft доспјева на сам врх продајне листе у Енглеској.

Током своје двадесетогодишње каријере, Tomcraft је прошао кроз различите музичке правце, од транса преко електро хауса до прогресив хауса и техна. Широј јавности познат је по хиту “Loneliness”, с којим је 2002. године, за само недјељу дана, доспио на многе свјетске топ листе.

Услиједили су хитови "Prosac", "Overdose", "Tell Mummy" и бројни наступи пред рекордним бројем посјетилаца, што је био случај на Love parade у Берлину када је забављао 1,3 милиона људи.

Наступао је и на престижним фестивалима као што су: MAYDAY, Energy, Nature One, Reincarnation...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tomcraft (@tomcraftofc)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана