Преминуо Јасмин Ставрос

ГС
Преминуо Јасмин Ставрос

ЗАГРЕБ - Музичар Јасмин Ставрос преминуо је данас у Загребу у 69. години након што се посљедњих мјесеци борио с раком костију, јавио је „Јутарњи лист“.

За његову животну битку сазнало се средином марта, када је због болова у леђима отишао у болницу, а откад је добио дијагнозу налазио се на болничком лијечењу.

Јасмин Ставрос рођен је у Сплиту. Завршио је основну музичку школу (клавир) и средњу музичку школу (контрабас).

Од дванаесте године свира бубњеве, а већ с 15 година професионално свира у бројним сплитским саставима: „Делфини“, „Млади батали“ (данашњи „Магазин“), те групама „Море“ и „Пут“, док1973. године почиње откривати џез музику, а од 1978. године ради као студијски бубњар у „Југотону (данашња „Croatia Records“). Био је један од најтраженијих бубњара у бившој Југославији.

Сaрађивао је с Јосипом Лисац, Арсеном Дедићем, Душком Локином, Мишом Ковачем, Ивицом Шерфезијем, Недом Украден, Љупком Димитровском и бројним другим пјевачима.

Највећи финанцијски успјех му је донијела пјесма „Џули“, коју је снимио с Данијелом.

Почетком 80-их година је отишао у Америку, гдје се задржао двије године и завршио приватну џез академију Стенли Спектор у Њујорку.

Као најбољи студент из Европе добио је 1982. године зелену карту за боравак у Америци.

У том је тренутку већ имао жену и двоје дјеце због којих се ипак одлучио вратити.

Прије одласка у Америку свирао је четири године у ХНК, а паралелно је снимао плоче и свирао у бенду Оливера Драгојевића и Мери Цетинић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана