Познати музичари снимили хуманитарни албум - Помоћ дјеци у БиХ

Глас
Познати музичари снимили хуманитарни албум - Помоћ дјеци у БиХ

Четврти албум невладине британске фондације "War Child " има тему "Повратак повјерења у наредну генерацију", а концепт је да стара генерација славних рокера изабере неке своје пјесме и да сами предложе извођаче из нове генерације који ће их извести.


Aлбум под називом "Heroes" већ је у завршној фази и требало би да се појави 22. новембра. Дио старе рок гарде су Пол Мек Картни, Боб Дилан и Брајан Вилсон.

Мек Картни је изабрао Дафи за извођење његове пјесме "Live And Let Die" из 1973. године, Руфус Вејврајт отпјеваће у "medli" верзији" двије пјесме Брајана Вилсона са његовог албума "Smile", док ће Бек обрадити "Leopard-Skin Pill-Box Xat ", пјесму Боба Дилана. На албуму ће се појавити и "The Kooks " и "Hot Chip" са још непознатим пјесмама. Све је започело 1993. године, када су се из ратне БиХ у Енглеску вратили филмски аутори Бил Лисон и Дејвид Вилсон, који су основали невладину организацију "War Child". За акције које су имали у плану анимирали су бројне музичаре, као што су Пол Мек Картни, "Оасис", "Radiohead", Дејвид Бови, "У2", Ерик Клептон, Боб Гелдоф, Иги Поп, Aврил Лавињ и многи други, а први велики резултат свјетло дана је угледао 1995. године.

Пробрана група британских извођача снимила је албум под називом "The Hell Album". Учествовали су "Оасис", "The Stone Roses", "Radiohead", "Portishead", "Massive Attack", "Suede", "The Charlatans", "Blur" и други познати музичари. Године 2002. снимљен је албум "1Love", а три године касније групе "Coldplay", "Razorlight", "Radiohead", "Manic Street Preachers", "Kaiser Chiefs" и "Babyshambles" снимили су нови албум "Help! A Day in the Life", назван према наслову двије пјесме "Beatlesa". Осим споменутих бендова, за албум су пригодне нумере даривали "Gorilaz", "Keane" и други извођачи, а приход од продаје поново је скупљен за дјецу у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана