Повратак бањалучког бенда “Револт” уз пјесму “Грађанин Икс”: Заокружена прича о креативном путу VIDEO

Г.С.
Повратак бањалучког бенда “Револт” уз пјесму “Грађанин Икс”: Заокружена прича о креативном путу VIDEO

БАЊАЛУКА - Бањалучка група “Револт” окончала је интензиван период креативног стварања и свирања, који је као резултат донио најновију пјесму “Грађанин Икс”, али и најаву ЕП издања, као и концертних промоција.

Премда су концертне активности изостале због околности везаних за пандемију, бенд је одлучан да своје достигнуће овог периода преточи у нови мини албум, односно ЕП, назван “Контракције”.

- “Контракције” ће чинити пет оригиналних пјесама, снимљених у различитим интервалима, које пружају увид у креативни пут “Револта” током овог изазовног периода. Поред већ објављених нумера “Снови”, “Земља”, “Антагонист” и “Бијес је дар”, најновија пјесма “Грађанин Икс” допринијела је комплетирању овог издања - наводе из бенда.

Иако су се суочили са изазовима попут глобалне пандемије и неким промјенама унутар бенда, “Револт” није стао са стварањем музике. Бенд планира да до краја ове године промовише “Контракције” серијом концертних наступа, почевши од Бањалуке, а детаљи ће бити ускоро доступни.

 

- “Револт” је доживио и нове персоналне промјене па је сада са нама Денис Селимовић, као бубњар бенда. Остатак бенда остаје непромијењен, а “Револт” већ интензивно ради на новим пјесмама за свој предстојећи албум - додају из бенда.

“Револт” је настао 1995. године, а поред албума “У кући бола” (2000), заступљени су на неколико компилација. Група је кроз разне фазе постојања свирала широм региона, али и у неколико земаља Европе.

“Револт” данас чине Драшко Кременовић (вокал), Бојан Дакић (вокал), Милан Тица (гитара), Дејан Савић (гитара), Карло Томић (бас гитара) и Денис Селимовић (бубањ).

Нумера “Грађанин Икс” доступна је на званичном “Јутјуб” каналу групе “Револт”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана