Постхумно објављена нова пјесма Оливера Драгојевића (ВИДЕО)

Танјуг
Постхумно објављена нова пјесма Оливера Драгојевића (ВИДЕО)

ВЕЛА ЛУКА - На шесту годишњицу смрти непоновљивог Оливера Драгојевића, у склопу преноса концерта "Траг у бескрају", у његовој Велој Луци, синоћ је премијерно пуштен спот за нову пјесму "Вриме је", саопштили су продуценти.

Спот и пјесма разњежили су бројне окупљене поштоваоце Драгојевићевог опуса у Велој Луци и гледаоце испред ТВ екрана.

Аутор музике је Томислав Мрдуљаш, текст потписују Томислав Мрдуљаш и Маријан Бан, а аранжман Игор Ивановић.

"Оливер је био посебан човјек који је својом пјесмом допирао дубоко у душу и бојио наше животе посебним бојама. Оливер је море… Лијепо је било са Оливером дијелити заједничке ноте и сарађивати са Маријаном Баном, бити свједок кад ти својим пјевањем у пјесму уноси оно јединствено и посебно, онако како је једино он то знао. 'Вриме је' је једна емотивна пјесма, резултат лепих тренутака дружења са музиком и драгим људима. Настала прије десетак година и драго ми је што је сада имамо прилику подијелити са свима", о пјесми и сарадњи са Оливером је изјавио Томислав Мрдуљаш.

Емотиван пратећи видео спот за "Вриме је" потписује редитељ Тони Мијач који је открио што га је на овај визуелни концепт инспирисало:

"Инспирација за концепт спота ‘Вриме је’ ми је дошла након само неколико преслушавања пјесме те урањања у Оливерову чаробну интерпретацију, меланхоличан текст и мелодију која ствара лијеп али и болан дојам. Код размишљања о визуализацији пјесме, долазиле су ми идеје о праћењу особе која се након растанка и/или губитка јако блиске особе саживљава са новом реалношћу те пролази катарзу ослобађања од заробљености у прошлости и налажење среће у садашњости са лијепим успоменама које прате.Након исписивања сцена, осјетио сам прилику за убацивање одређених мотива из Оливерових претходних спотова који су доприносили његовој визуелној упечатљивости те сам ту видео прилику за додатну посвету великој легенди у нади да ће гледаоци те мотиве и препознати." рекао је Мијач.

Њежна, емотивна и носталгична пјесма "Вриме је", баш онаква на какву су навикли Оливерови бројни обожаваоци,  стиже након великог хита "Не могу ти рећи" објављеног у марту, а којим је најављен албум "Долазиш" са дванаест нових Оливерових пјесама.  

За албум су двије године прикупљани и преслушавани материјали, уложени су сати помног бирања, присјећања на све његове коментаре и упуте, како би се све пјесме направиле са сигурношћу уз његово одобравање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана