Послушајте и погледајте последњу пјесму легендарних „Битлса" (ВИДЕО)

Бранислав Предојевић
Послушајте и погледајте последњу пјесму легендарних „Битлса" (ВИДЕО)

БАЊАЛУКА - Посљедња пјесма легендарних „Битлса", под називом „Now and Then", од јуче је доступна за слушање а сада је добила и пратећи видео спот

Сва четири члана бенда могу се чути на новој нумери, уз архивске снимке  Џона Ленона  и  Џорџа Харисона , као и новедоприносе  Пола Макартнија  и  Ринга Стара . 

Кратки документарни филм о снимању филма „ Now and Then" објављен је раније ове седмице, а сада пјесму прати и музички спот у режији славног Питера Џексона. 

Прије него што је убијен 1980.године, Ленон је снимио бројне демо касете у свом дому у Њујорку. 

Неколико од њих, укључујући "Now and Then", преосталим члановима Битлса дала је Ленонова удовица, Јоко Оно . Нажалост, у случају "Now and Then", сматрало се да је немогуће одвојити Ленонов вокал од његовог свирања клавира, што је касету учинило неупотребљивом. 

Два друга демо снимка, " Free as a Bird" и " Real Love ", успјели су бити завршени и објављени током 90-их година прошлог вијека, али је " Now and Then " одложен отприлике наредних 30 година. 

Током 2021. године, Џексонов  филмски тим је увео нову врсту технологије миксања за документарну серију „Get Back", награђену „ЕМИ" нагарадом. 

Помоћу ове технике Џексон је могао разврстати појединачне гласове, инструменте и друге звукове како би се звук могао правилно миксати. Мекартни је тада изнио идеју кориштења исте технологије за „ Now and Then ". 

Упалило је и он и Стар су службено завршили пјесму.

- Ево га, Џонов глас, кристално јасан. Прилично је емотивно. Било је то најближе што ћемо икада доћи да га вратимо у собу, тако да је било веома емотивно за све, рекао је Мекартни.

POSLUŠAJTE PJESMU

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана