Пол Сајмон: Надам се да ћу се вратити наступима уживо

Танјуг
Пол Сајмон: Надам се да ћу се вратити наступима уживо

ЛОНДОН - Музичар Пол Сајмон изјавио је да се нада да ће се поново вратити наступима уживо упркос томе што је изгубио слух на лијевом уху током снимања албума Седам псалама 2023. године.

“Надам се да ћу ипак моћи да одржим концерт у пуном трајању, оптимиста сам. Прије шест мјесеци, међутим, био сам песимиста”, рекао је у Сајмон (82) у интервјуу за лондонски Гардијан.

Музичар је 2018. најавио своју посљедњу турнеју, а финални наступ је одржао у дому у којем је провео дјетињство у њујоршкој четврти Квинс.

Након тога, појавио се још само на концерту поводом Греми награде 2022. године и на фолк фестивалу у Њупорту исте године.

Сајмон је снимао албум Седам псалама када је осјетио да губи слух.

“Било је то застрашујуће, фрустрирајуће”, рекао је Сајмон, додајући да прво покушавате да негирате да вам се тако нешто догађа, а онда вас обузме осјећај да је дошло до промјене у животу јер сада имате врсту инвалидитета.

У јулу је музичар изјавио за магазин Моџо да још није смислио како ће моћи да свира уз губитак слуха, као и да је пробао са момцима из свог бенда, али да му није ишло.

У септембру је, међутим, ипак одржао живи наступ и извео седам акустичних пјесама на једном добротворном догађају у Њујорку, а међу нумерама су били највећи хитови.

Сајмон је тренутно ангажован на промоцији документарца посвећеном његовом животу који је режирао оскаровац Алекс Гибни, а који ће бити приказан у британским биоскопима 13. октобра, на његов 83. рођендан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана