Поезија и џез у фузији са хором и гудачима

Мирна Пијетловић
Поезија и џез у фузији са хором и гудачима

Бањалука - Бањалучка умјетничка сцена се буди, публика све више вреднује и подржава ауторски рад, а све то већ мјесецима доказује екипа која поносно стоји испред имена "Џез поези кабаре".

Због чега публика сигурно неће штедјети дланове 16. јуна у 20 часова на бањалучкој тврђави Кастел, открио је за "Глас Српске" пјесник Небојша Курузовић, са којим смо разговарали о предстојећем "Џез поези спектаклу".

- Поред већ познате поставе "Џез поези кабареа", овај пут на љетну позорницу доносимо један истински спектакл у који су укључени мјешовити хор и гудачки оркестар. Ријеч је о посебном и специфичном музичком подухвату, који ће публици пружити прилику да ужива у заиста врхунском перформансу - најавио је Курузовић.

Додао је да им је жеља била да осмисле један потпуно нови концепт који до сада није виђен на нашим просторима, а који спаја ауторску поезију и џез музику. Све је то употпуњено хором и гудачима, а публика ће путовати на крилима музике, заједно са више од 30 извођача на сцени.

- Могу да вам откријем да ће хор на концерту имати једну веома специфичну улогу пратећег вокала, тако да ће Бањалука заиста имати прилику да види и чује нешто потпуно ново. Покушаћемо донијети дашак свјетске умјетничке сцене у наш град - најавио је Курузовић.

Како је рекао музичар Саша Берендика, овај концерт биће својеврсна круна њиховог вишегодишњег рада, на којем су ангажоване искључиво домаће снаге.

- Градимо потпуно ауторску, и поетску и музичку савремену причу о нама, при томе не заборављајући коријене и одговор на питање: "Ко смо и какви смо? - казао је Берендика.

Поред до сада већ виђених нумера, ова екипа припрема и неке нове са гудачким оркестром и хором, а које су специјално за концерт на Кастелу аранжмански уобличили Душан Покрајчић и Милан Савић.

Послије Бањалуке, ова креативна екипа планира да изводи овај програм како у другим градовима и региону, тако и на свјетској сцени, те бројим фестивалима.

Улазнице

Цијена улазнице за "Џез поези спектакл" је шест марака у претпродаји, а на дан концерта осам марака. Ту је и посебна понуда "пријатељски пакет" од четири улазнице по цијени од 20 марака, а продајна мјеста су "Пекам паб" и Клуб студената Бањалука. Такође, ова креативна екипа је одлучила да почасти ученике бањалучке Гимназије, који могу да бесплатне улазнице преузму у својој школи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана