Поетско-музичко вече Марка Милошевића и Бориса Режака

Б. П.
Поетско-музичко вече Марка Милошевића и Бориса Режака

БАЊАЛУКА - Вечерас од 20.30 часова на тврђави Кастел биће одржано поетско-музичко вече “Поезија и пјесма живота” пјесника Марка Милошевића и кантаутора Бориса Режака.

Марко Милошевић, аутор четири збирке поезије “Кроз живот душом”, “Побједа себе”, “Захвала” и “Капут”, са заједничким поднасловом “Поезија живота”, рекао је да је он дошао на идеју о концепту поетско-музичко вече, како би поезију представио на један аутентичан начин.

- Има глумаца који раде кабаре где комбинују музику и поезију, али да неко говори своје стихове, а Борис да пева своје песме - тога нема. Мислим да смо се издвојили по томе и за годину дана колико наступамо имамо 90 наступа, што је импозантно - рекао је он.

Он је истакао да је на њиховим наступима увијек велико интересовање публике, да увијек буде лијепих утисака, а да зарада иде у хуманитарне сврхе.

Режак је изразио задовољство што је дошло до сарадње са Милошевићем у времену када се поезија не слуша толико често.

- Просто сам помислио ко сада слуша поезију, а ја за клавиром изводим своје пјесме. Није ми се у почетку учинило да ће то бити толико примамљиво, а испоставило се потпуно супротно и увијек се тражи карта више - рекао је Режак.

Познати бањалучки кантаутор је до сада објавио албуме “Након толико година” и “Корак даље”, а учествовао је на бројним музичким фестивалима у земљи и иностранству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана