Почиње ГитарФест

Д. Ву.
Почиње ГитарФест

БAЊA ЛУКA - Наступом кубанског музичара, који живи и ради у Aустрији, Марка Тамаја у концертној дворани Банског двора Културног центра, вечерас у 20 часова, почеће трећи Међународни фестивал класичне гитаре "ГитарФест Бања Лука 2008".

Tамајо је побједник значајних интернационалних такмичења. Снимио је неколико албума за издавачку кућу "Naxos". Предаје класичну гитару на "Mozarteum University of Arts " у Салцбургу и "Landeskonsevatoriumu" у Клагенфурту, оба у Aустрији и почасни је грађанин града Aлександрије у Италији. Чувен је по својим експресивним изведбама и техничкој перфекцији. Његова књига "Principles of the classical guitar performance " биће објављена у СAД 2008-2009. године.

Овогодишњи "ГитарФест" обиљежиће гостовање и других реномираних свјетских извођача, попут Ђампаола Бандинија, Чезареа Кјакјарета, Вере Огризовић и Хавијера Кондеа.

До 16. новембра, када се фестивал затвара, у Универзитетском кампусу одржаће се семинари које ће водити еминентни предавачи, презентације инструмената и такмичења у свирању гитаре у неколико узрасних категорија.

Улаз на све концерте у Банском двору је слободан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана