Почео џез фестивал на Зеленковцу

Агенције
Почео џез фестивал на Зеленковцу

Мркоњић Град - На излетишту Зеленковац код Мркоњић Града почео је чувени међународни џез фестивал.

Манифестација “Зеленковац џез фестивал 2013” почела је јуче у 18.00 часова, а наступали су “Најлон клуб”, “Милутиновић трио”, “Куарт”, “Вања д фрог” и на крају “Џем сешн”.

Предсједник Еколошког покрета “Зеленковац” и идејни творац фестивала Борислав Јанковић рекао је да је задовољан како је протекао први дан ове манифестације.

- Без обзира што мало пада киша, задовољан сам одзивом и џез је бољи на киши, него на сунцу. Има људи из Француске, Италије, Њемачке, Холандије, из Републике Српске и из региона, рекао је Јанковић.

Он је додао да су сви смјештајни капацитети пуни, као и простор за камп.

Марин Милутиновић из групе “Милутиновић трио”, коју чине још његова супруга и кћерка, каже да је амбијент на Зеленковцу посебан и да нигдје на Балкану не постоји нешто слично.

- Ово може да буде нешто невјероватно добро, само треба доста спонзора и разумијевања за овакав догађај, истакао је Милутиновић.

Посјетилац из Француске Пјер каже да је на Зеленковцу природа прелијепа, а људи добронамјерни, па ће остати овдје још најмање мјесец дана.

Програм данас почиње у 16.00 часова, а представиће се групе “Хот дог блуз бенд”, “Александар Шево џез трио и вокал” и “Вибра”. У 20.00 часова биће промовисана Јанковићева књига “Зашто није отишао Боро!?”.

Улазница кошта пет КМ, а такса за шаторе и кампере 10 КМ.

На џез фестивалу на Зеленковцу наступали су до сада познати извођачи као што су Мишо Блам, Ханс Берлберман из Минхена, Монти Вотерс из Њујорка, Рамбо Амадеус, Васил Хаџиманов...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана