Питер Гејбријел пише музику за Кустуричин пројекат

Блиц
Питер Гејбријел пише музику за Кустуричин пројекат

Београд - Питер Гејбријел компоноваће музику за омнибус „Words with Gods” (Разговори с Богом), девет кратких прича са вјерском тематиком коју су режирали реномирани свјетски аутори, међу њима и Емир Кустурица, преноси “Блиц”.

Будући да је радио музику за „Посљедње Христово искушење” Мартина Скросезеа, Гејбријел је савршен избор за филм који истражује свјетске религије, казали су продуценти Алекса Гарсија и Гиљермо Аријага.

Нобеловац Марио Варгас Љоса креативни је савјетник на пројекту.

Осим Кустурице, међу редитељима су и Хидео Наката из Јапана, Бахман Гобади из Ирана, Аријага из Мексика, Мира Наир из Индије, Ворвик Торнтон из Аустралије, Амос Гитаи из Израела, Ектор Бабенко из Аргентине и Алекс де ла Иглесија из Шпаније.

Ријеч је о четири омнибуса који ће се, у оквору пројекта „Heartbeat of the World” (Пулс свијета) бавити свакидашњим темама: вјером, политиком сексуалношћу и зависношћу од дроге.

Продуценти се надају да ће свјетска премијера бити одржана на неком од најугледнијих филмских фестивала, а комерцијална дистрибуција планирана је за сљедећу годину.

- Религија нас је подјелила када је требало да нас уједини – казао је Аријага, који је 2005. у Кану освојио награду за најбољи сценарио за филм „Три сахране Мелкијадеса Естраде” и био је дугогодишњи сарадник Алехандра Гонсалеса Ињаритуа (Вавилон, 21 грам).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана