Пит Таузенд објављује бокс-сет од 14 албума

Бранислав Предојевић
Пит Таузенд објављује бокс-сет од 14 албума

ЛОНДОН - Седам ријетких концерата гитаристе Пита Таузенда, једног од оснивача бенда “Ху”, који нису никад били објављени у физичком издању, биће издани у новом бокс-сету од чак 14 ЦД дискова под називом “Live in Concertа 1985-2001”.

Они су првобитно били доступни само путем Питове веб-странице “Eel Pie” и било је само једно издање сваког ЦД-а, што значи да су сви брзо постали колекционарски предмети. 

Наступи уживо укључују концерт Таузенда и његовог пратећег бенда “Дип енд”, на Брикстон академији 1985. године, са Дејвидом Гилмуром из “Пинк флојда” који је свирао гитару, затим концертно извођење Питовог албума “Псyцходерелицт (1993)” снимљеног на Музичкој академији у Бруклину 1993. године, током једине Питове потпуне соло турнеје. 

Сет обухвата и свирка из дворане “Филмор” у Сан Франциску 1996. године те његов наступ у “Шепард бус” клубу са краја 1998. године. 

Потом слиједе снимци са двије вечери у лондонском “Садлерс Велс” театру почетком 2000, када је једини пут одиграна потпуна представа “Life House” и коначно, кутија се завршава са два концерта из Сан Дијега у љето 2001. године.

Осим што је написао већину материјала за 12 студијских албума бенда “Ху” током каријере Таузенд је написао и преко 100 нумера за својих седам соло албума те пјесме за бројне телевизијске и филмске пројекте. 

Сам Таузенд каже да се годинама борио са властитим емоцијама у покушају да избалансира соло снимање и наступ са групом “Ху”.

- Увијек имам превише посла, превише одговорности и премало времена. Морам да живим довољно живота да добијем инспирацију и контекст за моје пјесме, морам да проведем довољно времена у свом кућном студију радећи на њима, како бих учинио достојним мог бенда “Ху”, онда морам да их поново снимим са тим бендом, онда о њима елоквентно говорим медијима, правдајући своје креативне разлике, онда морам да идем на бесконачне турнеје иза нове музике, настављајући да славим и старе ствари и онда све испочетка. Идеја да бих све то урадио за бенд, а затим и за себе, једноставно је сулуда. А ипак сам неко вријеме покушавао. Није добро прошло. Једна каријера у животу је довољна - рекао је Таузенд. 

Овај раскошни бокс-сет “Live in Concertа 1985-2001” са укупно 165 пјесама биће објављен 26. јула 2024. године.

ПАКЕТ

Звук је ремастерисао Џон Естли, а кутија је представљена као луксузна кутија величине ЦД-а, са специјалном унутрашњом ладицом.

Укључује књигу од 26 страница у тврдим увезима с биљешкама Мата Кента, нови ексклузивни интервју Таузенда, ријетке фотографије и слике те друге сувенире.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана