Пијаниста Васил Хаџиманов објавио студијски албум “Keyef”: Мајстор етно-џеза поново подучава

Бранислав Предојевић
Пијаниста Васил Хаџиманов објавио студијски албум “Keyef”: Мајстор етно-џеза поново подучава

БЕОГРАД - Славни пијаниста и кантаутор Васил Хаџиманов са својим бендом објавио је осми студијски албум под називом “Keyef”.

Нова музика у издању дискографских кућа “Кроација рекордс”/”Југотон” налази се на свим дигиталним платформама и на ЦД формату.

“Васил Хаџиманов бенд” многи сматрају за један од најутицајнијих и најуспјешнијих џез фјужн састава на овим просторима и много шире, на читавом Балкану. Група увијек одушевљава публику својим јединственим звуком и посебном снажном енергијом, а њихов нови албум доноси интересантне музичке госте, иновативне аранжмане, аутентичну звучну естетику и креативне експерименте са различитим музичким стиловима и ритмовима. Ново издање, као њихов осми албум, садржи девет пјесама чију продукцију потписују Васил Хаџиманов, Марко Перић и Тони Китановски. Хаџиманов је умјетник јединственог сензибилитета који је као етно-џез пијаниста, композитор, аранжер и педагог аутентична артистичка појава на регионалној џез сцени.

Чувени пијаниста у себи носи дио својих предака који су, свако на свој начин, обиљежили музичке просторе Балкана у нераскидив низ чувара, интерпретатора и нових тумача традиције. Музичар је поводом изласка албума захвалио на свом “Фејсбук” налогу, свим сарадницима и људима који су дали свој допринос стварању албума.

- Посебно хвала иде свим оним прекрасним људима који су омогућили да се овај албум деси: стари чланови бенда Бојан Ивковић и Бранко Тријић, наши продуценти Марко Перић и Тони Китановски, наши посебни гости Марта Хаџиманов, Љубомир Милановић, Александар Петров, Газменд Берисха и опет Тони Китановски. Ту су и наши нови чланови бенда Растко Обрадовић и Ратко Даутовски који ће овај материјал изводити заједно са Мирославом Товирцем и Виктором Филиповским и мојом маленкошћу - рекао је Хаџиманов. Пијаниста је издвојио и друге сараднике у свом тиму попут Душана Иванишевића и његов “Футуре натуре саунд” студио, Александра Поповића, који је радио дизајн те открио да су нови албум снимали у Великој дворани Коларчеве задужбине и Културном центру Панчево.

- Нумере попут насловне “Keyef”, али и “Gypsy”, “Afgan Samba”, “Helidor's Recipe” те “Ment pura” подсјећају све љубитеље добре музике зашто “Васил Хаџиманов бенд” изводи своју музику на позорницама широм свијета и зашто је управо њихова музика у Србији проглашена умјетничким дјелом од националног значаја - наводе из “Југотона”.

Прва концертна промоција албума заказана је у Београду 11. октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана