Пијаниста Небојша Максимовић наступио у Бањалуци: Звуци клавира духовна храна

М. М.
Пијаниста Небојша Максимовић наступио у Бањалуци: Звуци клавира духовна храна

БАЊАЛУКА - Познати пијаниста из Београда Небојша Максимовић наступио је у концертној дворани Банског двора Културног центра у оквиру програма љетне сезоне Банског двора “50 по 50”.

Публика је имала прилику да чује класичне композиције Сергеја Рахмањинова, Франца Шуберта, Фредерика Шопена и Јоханеса Брамса.

- Овај пут, за разлику од прошлог концерта, на репертоару је мало мање великих цикличних дела, више разних ситних промена расположења, промена композитора - рекао је Максимовић осврнувши се на разлике репертоара у односу на претходни концерт, који је одржан прошле године у Банском двору.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број посјетилаца је био ограничен на 50, а поштоване су све препоруке надлежних органа које се тичу дезинфекције, ношења маски и одржавања дистанце.

- Разлог да прихватим позив да одржим концерт у Бањалуци је тај што јако добро знам да и овде, као и у Србији, људима недостаје културних дешавања и духовне хране па и мени лично. Мотив ми је био да бар мало олакшам ову катастрофу која нам се дешава. За нас уметнике, па чак и за публику и организаторе, највећи проблем је тај што поред страха од заразе, ви до посљедњег момента не знате да ли ће концерт бити одржан - казао је он.

Пијаниста је прокоментарисао и положај умјетника у овим неизвјесним временима, нагласивши да тренутно никоме није лако.

- Сада ће бити још теже, али толиким професијама ће бити много теже, а да не помињем људе који се боре са болешћу, тако да би било глупо да кажем да је нама не знам како тешко. Свима нам је тешко и треба да урадимо све што можемо да помогнемо једни другима и да пробамо да издржимо - додао је он.

Максимовићев концерт први је наступ у Банском двору који је одржан након вишемјесечне паузе у раду ове установе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана