Пијаниста Дејан Јанковић одржао концерт у Банском двору

Срна
Пијаниста Дејан Јанковић одржао концерт у Банском двору

БАЊАЛУКА - Пијаниста Дејан Јанковић одржао је вечерас концерт у Бањалуци, а публика је могла да ужива у три руске композиције и композицији “Српско коло” Александра Вујића.

Јанковић је рекао да је за вечерашњи програм одабрао дјела из епохе 20. и 21. вијека, те да је публика била у прилици да чује композиције Сергеја Рахмањинова, Сергеја Прокофјева, Александра Николајевича Скрјабина, као и дјело српског композитора Вујића.

“Ова композиција је настала 2011. године, а композитор Вујић је ово дјело мени посветио, те сам је премијерно изводио и велико ми је задовољство да је имам на репертоару”, рекао је Јанковић.

Он је напоменуо да су композиције које је публика могла да чује на концерту захтјевне у техничком и музичком смислу, саопштено је из Културног центра Бански двор.

Дејан Јанковић рођен је 1989. године у Мостару, а нижу и средњу музичку школу “Владо Милошевић” у Бањалуци завршио је 2008. године у класи професора Биљане Јашић Радовановић.

Дипломирао је 2012. године на Академији умјетности у Бањалуци на одсјеку за клавир у класи професора Невене Поповић као студент генерације, а наредне године завршио је мастер студије клавира на Факултету музичке уметности у Београду у истој класи, са просјечном оцјеном 10.

Докторске студије клавира уписао је 2013. године као првопласирани кандидат на пријемном испиту и успјешно их завршио 2017. године, под менторством професора Владимира Цвијића на Факултету музичке уметности у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана