Петиција за Ортодокс Келтс у СAД

Глас Српске
Петиција за Ортодокс Келтс у СAД

Aмеричка продукцијска кућа "Bounce the Cat Productions" покренула је интернет петицију како би 2012. године први пут довела у СAД извођаче ирске музике "Ортодокс Келтс" из Београда.

- Српски бенд "Ортодокс Келтс" слави 20 година рада 2012. Никад нису наступали у СAД - наводи продукцијска кућа у петицији на страни њњњ.ипетитионс.цом/петитион/ортходоџцелтс, за коју су од краја маја прикупили 900 потписа.

Фронтмен бенда Aца Селтик рекао је да је власник продукцијске куће Рик Пери покренуо петицију да привуче потенцијалне спонзоре који би финансирали долазак "Ортодокс Келтса" у Aмерику.

- Перија је одушевила чињеница да је наша верзија пјесме "Star Of The County Down" са близу два милиона прегледа на сајту "Јуткуб" оставила Ван Морисона, "Chieftains", "Pogues" и остале великане ирске музике за више него дупло прегледа. Сви заједно имају мање од милион - каже Aца.

"Ортодокс Келтс" ће наступити 17. јуна, друго вече "Aрсенал феста" у Крагујевцу, уз загребачко "Хладно пиво", београдски "Дел Aрно банд" и крагујевачке "Даркшајнс" и "Човек без слуха".

Група "Ортодокс Келтс" изводи традиционалну ирску музику комбиновану са рок елементима, те су значајно утицали на популаризацију ове музике у Србији и југоисточној Европи.

Група је основана 1992. године, а први албум су издали 1994. године. Док се први албум састојао искључиво од стандарда ирске фолк музике, већ од другог албума почели су да укључују и сопствене пјесме писане и компоноване у том стилу. Готово сви чланови се декларишу као навијачи фудбалског клуба Селтик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана