Ово је најпопуларнија пјесма свих времена, ево шта каже њен аутор

Headliner.rs
Ово је најпопуларнија пјесма свих времена, ево шта каже њен аутор

Journey је 1981. објавио стварно велики хит – “Don’t Stop Believin'”. Колики? Па, рецимо, “најпопуларнија песма свих времена”? То је “маркица” коју је Forbes недавно ставио на пјесму, коју ће бенд сигурно извести када вечерас изађе на стадион Hersheypark стадиону у Хершију.

Наиме, према "RIAA" (Америчка асоцијација дискографа), “Don’t Stop Believin’” је сада 18 пута платинасти сингл. То значи да је од чисте продаје и других облика потрошње – као што је streaming – пјесма “зарадила” најмање 18 милиона еквивалентних јединица само у САД.

Дугогодишњи клавијатуриста и текстописац Џонатан Кејн говорио је недавно за "Yahoo Magazine" о 50. годишњици бенда и како се осјећа у вези са успјехом поменуте пјесме.

– Постојало је много, много, много сјајних пјесама у наше вријеме, и та оцјена је велика част. И наравно, будући да смо на турнеји, признање је стигло у правом моменту за нас – рекао је Кејн.

Кејн је такође говорио о писању пјесме са бившим чланом бенда Стивом Перијем, али и открио да популарност и успјех пјесме за њега нису изненађење.

– За мене је то увијек била посебна пјесма јер нам свима даје дозволу да сањамо. Када сам се први пут придружио бенду, моја порука им је била да морамо да напишемо пјесму која ће комуницирати са фановима. ’Don’t Stop Believin'” је био свјесни покушај Стива и мене да их доведемо у нашу пјесму. Има много дјевојака и дјечака из малог града који желе да уђу у поноћни воз који вози било гдје.

Умјетник се нашалио да су овом пјесмом “прекршили многа правила”. Већина онога што је постало вирално је на почетку пјесме, а одређени дијелови се више никада не чују.

– Па, рефрен се дешава само једном, и долази одмах. А Нил солира чак и прије него што Стив запјева. А ипак је постала највише 'скидана' рок пјесма свих времена - рекао је он.

Journey је на турнеју по САД и Великој Британији овог љета заједно са Def Leppardom и Steve Miller Bandom.

Пјесма “Don’t Stop Believin'” додатну популаризацију доживјела је након што је кориштена у финалној сцени, по многима, најбоље серије свих времена, "Породица Сопрано".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана