Ове ствари нисте знали о Мајкл Џексону

GS
Foto: Instagram

Мајкл Џексон је био посебан умјетник који је дао нову чар музици, а непознати детаљи о његовом животу ће вас изненадити!

Мајкл Џексон је најнаграђиванији је пјевач икада и једна одмнајутицајнијих и најпознатијих умјетника у музичкој индустрији. Гинисове рекорде оборио је, чак, 23 пута. Продао је више од 850 милиона примерака албума. Толико је био аутнтичан, да се до данас није појавио неко сличан њему. А кроз бројне велике хитове, које и омладина слуша, наставља да живи вјечно.

Овај амерички пјевач, текстописац, плесач и продуцент рођен је 29. авгута 1958 године. Каријеру је почео веома рано као члан групе "Џексон 5" заједно са својом браћом. Међутим, постигао је планетарну славу као солиста.

Његов пети студијски албум "Оф д Вал" из 1979. године означио је прелазак из теен-идол фазе у зрелу поп звезду. Но, прави прелом догодио се са пројектом "Тхриллер" 1982. године, који је постао најпродаванији албум свих времена. Његови хитови попут "Били  Џин", "Бит Ит" и насловна пјесма "Трилер" постали су химне многих генерација.

Мајкл Џексон није само оставио дубок утицај на музику, већ и на плесну индустрију. Његови иновативни плесни кораци, укључујући чувени "мунволк", постали су препознатљив део његовог извођачког стила. Поред тога, Џексон је донирао велике суме новца разним добротворним организацијама широм свијета.


1. ПРВИ НАСТУП И ПЈЕСМА

Први наступ имао је са свега пет година, а своју прву пјесму"Бен" написао је 1972. године. која је била на првом мјесту на Билборд хот листи.

2. ДУГОВАО БИБЛИОТЕЦИ ПАРЕ

Узимао је књиге и скоро никада их није враћао. Због тога је дуговао библиотеци милион долара.

3. ПРЕЖИВИО ЗЛОСТАВЉАЊЕ У ДЈЕТИЊСТВУ

У књизи "Мајкл Џексон, магија и лудило" истакнуто је да је Џексона злостављао његов отац. Ова музичка легенда је признала да се отац иживљавао над њим, тукао га је каишем. И његова сестра је сличну причи потврдила у својим мемоарима, али је касније све поријекла. Сексуално злостављање никад није доказано.

4. ПРВИ ЦРНАЦ НА МТВ-у

Спот за песму "Били Џин" је први музички видео изведен од стране тамнопутог певача који је емитован на МТВ-у.

5. ЧУВЕНЕ ЦИПЕЛЕ

Измислио је ципеле за плесаче у којима могу да се спуштају веома ниско. Тако је опет шокитао свет, док је изводио песму "Смоотх Цриминал", спустивши се скоро до пода.

6. МУНВОЛК

Први пут је извео овај плес уз песму "Били Џин" 1983. године. Тада је свет остао фасциниран, нико није могао да поверује како му је пошло да руком да пркоси законима физике. Џез музичар Каб Келовеј 1932. године је извео прву верзију овог плеса.

7. ФАРБАО УСНЕ

Аутопсија је показала како је бојио усне у розе боју, а да је тетоважом потамнео обрве.

8. НАЈПОРДАВАНИЈА ПЛОЧА ИКАДА

"Тхриллер је најпродаванија плоча икада, има око 50 милиона копија.

9. ДВЕ ЗВЕЗДЕ У ХОЛИВУДУ

Има, чак, две звезде у улици славних у Холивуду. Једну као соло уметник, а другу као члан групе "Џексон 5".

10. БОЛЕСТ КОЖЕ

У разговору са водитељком Винфри 1993. године признао је да има витилиго, болест која оставља неправилне флеке, те да се шминка како би изједначио тен. То је, наводно, потврдила и аутопсија.

11. ВЕСТ О СМРТИ

Прва информација је била да га је усмртио његов доктор, који му је преписивао неодговарајуће лекове. Био је ухапшен 2011. године, а после одслужене казне, детективи који су радили на случају, отркили су језиве детаље из собе у којој је преминуо Мајкл Џексон. Папири са кратким слоганима су били свуда залепљени, на кревету је био рачунар, лутка за девојчице и фотографије беба. У торби доктора пронађен је лек за који се мисли да је убио краља попа.

Једно је сигурно - Мајкл Џексон је оставио неизбрисив траг у музичком свету и популарној култури. Његова иновативност, енергија на сцени и музички доприноси и даље се осећају и цене широм света. Преминуо је 25. јуна 2009. у 50. години, преноси Стил Курир

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана