Ове познате хитове из Југославије многи су пјевали погрешно

Курир
Ове познате хитове из Југославије многи су пјевали погрешно

Постоји чак 10 хитова који су се пјевали у Југославији али погрешно. Да ли је у питању била лоша дикција или једноставно неразумијевање стихова, али ове ријечи су у народу прихваћене на другачији начин.

1. Рибља чорба - "Гдје си у овом глупом хотелу"

Познату пјесму и данашње генерације често слушају, а спорни стихове који се погрешно тумаче јесу "ко дим, ко папирни змајеви", док сви неријетко певају "горим ко папирни змајеви".

2. Лепа Брена - "Југословенка"

Ова пјесма је обиљежила пјевачицину каријеру, готово да не постоји особа која није чула за овај хит. Умјесто "сјетна ми је душа словенска ", многи пјевају "сестра ми је душа словенска".

3. Здравко Чолић - "Пусти, пусти моду" ; "Април у Београду"

Неријетко се може чути да неко изговара "пусти, пусти воду".

Уместо "април у Београду, једно прошло доба, носим га у мислима из војничких соба", већина пјева "из војничхих снова".

4. Оливер Мандић- "Одлазим, а волим те"

Често чујемо некога да умјесто "дођавола све, дођавола сав бол", отпјева "дођавола све, дођавола са мном, одлазим, а волим те".

5. Ђорђе Балашевић - "Девојка са чардаш ногама"

Славни кантаутор иза себе је оставио безброј хитова, међу њима је и "Девојка са чардаш ногама". Међутим, умјесто "баш од таквих су је чувале тетке са ладним трајнама", чујемо "тетке са лажним тајнама".

6. Магазин - "Минус и плус"

Спорни стихови из пјесме јесу "ко минус и плус, ко Амер и Рус, у мом свијету ти си коров, а ја хибискус", а многи их тумаче "у мом свијету ти си хорор, а ја хибискус".

7. Посљедња игра лептира - "Наташа"

Готово да не постоји особа која не зна ову пјесму, а многи њене стихове погрешно тумаче. Стихови који се погрешно тумаче јесу "ал’ остао је кључ од стана и папир од чоколаде. Заборављен упаљач, од штока празна флаша", док многи разумију "заборављен упаљач, од сока празна флаша".

8. Дино Мерлин - "Кремен"

Ова пјесма представља један од најслушанијих Мерлинових хитова, а многи су били у заблуди те погрешно пјевали стихове "остало је још мало кремена у овом мом старом упаљачу". Многи су пјевали "остало је још мало времена".

9. Валентино - "Око твоја два"

Често се може чути да се стихови њихове пјесме "ока твоја два сузама не дају да теку, ноћ је проклета, неверна", много пута пјевају "ока твоја два Сузана не дају да теку, ноћ је проклета Невена".

10. YU група - "Морнар"

Чувени хит многи су на погрешан начин тумачили, пјевајући "као морнар добро море сањао сам те, ал’ је неко слао таласе", умјесто "као морнар добро море сањао сам те, ал’ је Нептун слао таласе".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана