Овације за Јадранку Стојаковић

Глас Српске
Овације за Јадранку Стојаковић

БЕОГРAД - Једна од најпопуларнијих кантауторки бивше Југославије Јадранка Стојаковић у петак увече испраћена је вишеминутним овацијама на повратничком концерту у Београду, у којем није наступала више од двије деценије, јавио је Б92.

Сама, уз неколико гитара, шаргију и понегдје уз коришћење матрица, Стојаковићева је једноипочасовни концерт завршила дирљивим извођењем пјесме "Што те нема", праћена тихим и готово побожним пјевушењем публике у испуњеној великој дворани Студентског културног центра. 

Стојаковићева, која од краја осамдесетих година прошлог вијека живи и ствара у Јапану, поновни сусрет с београдском публиком свих узраста почела је старом народном пјесмом "Кад ја пођох на Бембашу". 

Послије пјесама на српском, Стојаковићева је почела да изводи пјесме и на јапанском језику. Публика је стрпљиво одслушала неколико јапанских пјесама, као и често штимање инструмената, договоре са тонцем или у паузама између пјесама кантауторкина подугачка, иако проткана финим хумором, објашњења како је која пјесма настала и како их доживљавају у Јапану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана