Овације и дуги аплауз за Норину

Мирна Пијетловић
Овације и дуги аплауз за Норину

Београд - Било је прелепо на извођењу "Дон Пасквалеа", иако је сама опера веома захтевна, како глумачки, тако и вокално. Иако смо имали јако мало времена да се припремимо, представа је била веома успешна, што се видело и на крају по реакцији саме публике.

Казала је ово за "Глас Српске" оперска дива Снежана Савичић-Секулић, која је у уторак увече била дио екипе комичне опере "Дон Пасквале" Гаетана Доницетија, изведене на великој сцени Народног позоришта у Београду.

Успјешна оперска дива из Бањалуке, која је своје умијеће доказала на бројним сценама широм Европе, у опери "Дон Пасквале" игра Норину коју је београдска публика наградила  овацијама и дугим аплаузом.

Заједно са Снежаном Савичић-Секулић на сцени је у улози Дон Пасквалеа наступио Вук Матић, док је лик Ернеста дочарао гост из Шпаније - тенор Пабло Камесеље.

Причу о богатом и уображеном старцу којег на превару ожене како би га научили памети, редитељ Саша Габрић је смјестио у данашње вријеме, а уображеног старца је претворио у уображеног младића. "Дон Пасквале" је опера која је први пут изведена 1843. године у Паризу.

Савичић-Секулић каже да јој је улога Норине веома важна и да трећи пут игра лик из Доницетијевих опера.

- Пабло је већ певао у Народном позоришту једну Доницетијеву улогу. Реч је о веома квалитетном тенору, који пева виртуозне тенорске роле. Он је наступао у великим театрима са великим звездама и било ми је задовољство сарађивати са њим - истакла је Савичић-Секулић.

Хором и Оркестром Опере Народног позоришта дириговала је Зорица Митев-Војновић, а у подјели су били и Небојша Бабић као доктор Малатеста и Свето Кастратовић у улози Нотара. Сви солисти су веома успјешно обавили своје умјетничке задатке и побрали снажне аплаузе на отвореној сцени.

Снежану Савичић-Секулић ти аплаузи, каже, подстичу да крене са новим улогама.

- После три године, поново ћу у току овог месеца певати Доницетијеву Лућију, која је једна од најтежих сопранских улога. Али ипак, веома јој се радујем. У децембру ме чека улога Аделе у оперети "Слепи миш" Јохана Штрауса - најавила је Снежана Савичић-Секулић.

Духовити тон

Представа "Дон Пасквале", која је премијерно изведена 12. априла 2008. године, одише модерним, разиграним и веома духовитим тоном. Сценографију је осмислио Борис Максимовић, костиме је урадила Марина Меденица, а кореографију Исидора Станишић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана