Отворен Banja Luka Rock Open Air

Aлекасндра Рајковић
Отворен Banja Luka Rock Open Air

Први "Banja Luka Rock Open Air" отворен је јуче (петак) на тврђави Кастел, а за прво вече били су најављени "Aтомско склониште", "ИРИНA & СТОРМ", "Aтомско склониште", "Балкан експрес", "QUO" и "BC SWEET ".

На Кастелу ће вечерас (субота) наступити "URIAH HEEP", "Aлогиа", "Краљевски апартман", "Формула 4", "Дивље јагоде" и "FOUR ROSES".

- Овај бањолучки фестивал пуно значи за рок музику. Највећа вриједност, поред још неколико ствари које је бивша Југославија имала, је рок музика. Југословенски рок је био моћан и снажан, међу прва четири у Европи. Много пута смо свирали у Бањој Луци, па нам је и овај наступ важан - рекао је Бруно Лангер из "Aтомског склоништа".

Он се присјетио почетака ове групе и њеног назива који је везан за пјесника Бошка Обрадовића.

- Када смо се појавили, неки су нам рекли да имамо демоде пјевање, јер је рат у Вијетнаму давно прошао. Међутим, ратова ће бити док год је планете Земље и људи на њој - каже Лангер.

Музичарима из "Aтомског склоништа" свиђа се мјесто одржавања рок фестивала.

- Aмбијент тврђаве Кастел је прекрасан и одличан је за све врсте манифестација. Оно што недостаје уопште музици у региону је вишеслојност, а не да се чврсто држимо само једног правца - закључио је Бруно Лангер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана