ОТ бенд: Вратити рок сцену на право мјесто

Вања Штрбац
ОТ бенд: Вратити рок сцену на право мјесто

"ОТ бенд" је, на недавно одржаном Ђурђевданском фестивалу дјечије пјесме Бања Лука, имао запажен наступ, пропраћен бурним реакцијама најмлађих обожавалаца.

Ђорђе Гогов, Никола Пауновић и Вукашин Брајић освојили су срца публике, која их је дочекала и испратила бурним аплаузом, вриштањем и скандирањем њихових имена.

Велики број обожавалаца овог бенда стајао је испод саме бине, гледајући и слушајући са узбуђењем своје фаворите "Операције тријумф".

На путу према бекстејџу мноштво дјевојчица стрпљиво је чекало да добију аутограме својих миљеника.

- Одушевљен сам Бањом Луком и како смо дочекани! Наступ је био феноменалан и много ми је драго што нас клинци овако лепо прихватају. Ипак су они наш стуб и највернија публика са којом ћемо подржати рок сцену на Балкану - рекао је Ђорђе Гогов у разговору за "Глас Српске".

Додао је да му је посебно драго што малишани знају њихове пјесме и да је то само показатељ да су заинтересовани за оно што раде.

Четврти члан бенда Никола Сарић, према ријечима Гогова био је, због обавеза, спријечен да наступи у граду на Врбасу, али је додао да ће бити прилика да и њега упозна овдашња публика.

Формирање "ОТ бенда" било је у плану још прије краја самог такмичења у "Операцији тријумф". Музичар и члан жирија Тончи Хуљић у четворици музичара препознао је рокере, који заједно могу да направе много.

На самом почетку, једини који је подржао ту идеју био је Никола Сарић. Ипак, бенд је основан, и иако до сада још увијек немају снимљен албум, постали су веома популарни и омиљени међу бројном публиком свих генерација.

- Драго ми је што смо остали заједно. Као четворка имамо доста простора да успемо и подигнемо помало заборављену рок сцену - истакао је Гогов.

Овај двадесетједногодишњи музичар каже да је учешћем у "Операцији тријумф" научио много о себи.

- За ових пар месеци сам постао нова особа. Кроз разне наступе сазрео сам и као музичар, али и као личност која мора да буде способна и у сваком тренутку спремна да се бави овим послом - рекао је Гогов.

Осим пјесме којом су се представили на Беовизији "ОТ бенд" је урадио и обраду пјесме "Patience" са повратничког албума групе "Take That ". Пјесма се зове "Стрпи се још мало", а за њу су урадили и спот.

- Та песма још није исфорсирана у потпуности, тако да се надам да ће бити много заступљенија када буде изашла на компилацији. У суштини смо презадовољни одјеком наших песама - истакао је Гогов и додао да се нада да ће ускоро бити објављен и њихов албум првенац.

Прије неколико дана "ОТ-овци" су одржали концерт у Димитровграду, родном мјесту Ђорђа Гогова.

- Посебно сам срећан што сам имао прилику са осталим члановима бенда да наступам пред "својом" публиком у мом родном граду - рекао је Гогов и иако није могао да каже тачан датум, најавио је турнеју бенда на коју би требало да крену током љета.

Пјевушећи "Благослов за крај" и "Стрпи се још мало" обожаваоци са нестрпљењем чекају наступе и албум својих миљеника "ОТ бенда".

Беовизија

Ова популарна четворка иза себе има наступ на Беовизији, гдје су се публици представили пјесмом "Благослов за крај" и тако постали један од фаворита. Иако пјесма није отишла у Москву, постала је веома слушана и тражена код публике.

- Задовољни смо другим местом иако смо по мишљењу публике требали да победимо. Ја се већ спремам за следећу Беовизију и искрено се надам да, уз много труда, рада и подршку наших верних фанова можемо до следеће Евровизије - рекао је Гогов.

ОТ Бенд - Стрпи се још мало /video/

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана