Омаж Вердију поводом двије стотине година од рођења

Танјуг
Омаж Вердију поводом двије стотине година од рођења

Београд - Концертни омаж славном италијанском оперском композитору Ђузепеу Вердију (1813-1901), поводом двије стотине година од његовог рођења, одржан је у Народном позоришту у Београду, преноси Танјуг.

У част оперском великану Вердију, наступили су Хор и Оркестар Опере Народног позоришта под диригентском управом маестра Едија де Надаиа, корепетитора и сценског и музичког директора у Театру Ла Фенице у Венецији, државној опери у Хановеру, Театру Верди у Трсту, Експерименталном оперском театру у Сполету.

Наљепше арије из опера “Отело”, “Трубадур”, “Симон Боканегра”, “Бал под маскама” “Дон Карлос” пјевалису Марија Летициа Гросели (сопран), Росана Риналди (мецосопран), Леонардо Грамења (тенор), Ђузепе Алтомаре (баритон).

Концерту, који су организовали Италијански институт за културу и Народно позориште под покровитељством амбасаде Италије у Београду, присуствовали су и предсједник Републике Србије Томислав Николић са супругом, представници дипломатског кора, министарстава, јавог и културног живота Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана