Одржана прва сједница жирија Избора десет најбољих спортиста РС

Славко Басара
Одржана прва сједница жирија Избора десет најбољих спортиста РС

БAЊA ЛУКA - Струковни спортски савези Републике Српске добили су рок до понедјељка да пошаљу приједлоге кандидата за 55. Избор десет најбољих спортиста Републике Српске у организацији "Гласа Српске".

Ово је одлучио Стручни жири на јучерашњој првој сједници одржаној у просторијама "Гласа Српске" којом је предсједавао угледни фудбалски радник и привредник из Брчког Слободан Тешић.

- На сједници смо договорили да не буде никаквог прегласавања, да будемо јединствени у одлукама. Ми смо креатори како ће се о спорту Републике Српске причати. Радићемо савјесно, на основу резултатских референци. Биће тешко наћи најбоље међу најбољима, али то је управо драж рада жирија - истакао је предсједник овог тијела Слободан Тешић.

Он је истакао да манифестација "Гласа Српске" заслужује сваку похвалу јер од заборава чува резултате наших спортиста, односно промовише наше амбасадоре спорта.

- Поносан сам што сам предсједник жирија за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске и што ћу у спортској каријери и животу имати и ту улогу. До сљедећег састанка добро ћемо сагледати све приједлоге струковних савеза - казао је Тешић.

Члан жирија Слободан Петровић са Пинк телевизије је истакао да је на овом тијелу велика одговорност:

- Све очи биће упрте у жири и његов рад. Свјесни смо тога, а наша жеља је да одрадимо посао најбоље што знамо и заиста дођемо да најбољих међу најбољима. Чека нас тежак и мукотрпан посао.

Од 35 струковних спортских савеза у Републици Српској нешто више од половине њих је послало приједлоге. Остали ће имати прилику да пропуштено надокнаде до 23. новембра.

- Као што смо ми схватили озбиљност нашег посла, тако и струковни савези морају да схвате своју одговорност и да буду озбиљни. Традиционална манифестација "Гласа Српске" је бренд нашег спорта, морамо да је његујемо и чувамо. A то можемо само ако будемо сви на томе радили - казао је Тешић.

Избор десет најбољих спортиста Републике Српске, 55. по реду у организацији "Гласа Српске" биће одржан у уторак, 22. децембра, у Банском двору с почетком у 20.10 часова (директан пренос на РТРС). Покровитељ Избора је предсједник Републике Српске Рајко Кузмановић. 

Још три сједнице

Стручни жири ће одржати још три сједнице, а сљедећа је у сриједу, 25. новембра, такође у просторијама "Гласа Српске" у Бањој Луци. Трећа је на програму 2. децембра, а посљедња на дан избора, 22. децембра. Тада ће бити познати сви добитници признања за 2009. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана