Од Георгиева до Апокалиптике

Сања Јокић
Од Георгиева до Апокалиптике

Бањалучани се могу похвалити чињеницом да су у 2011. години уживали у врхунској музици свјетски познатих атракција попут Келис, Трикија, Скинреда, "Апокалиптике", али и "Хладног пива", "Лета 3", Кирила Џајковског, Владе Поданија, Марчела, "Парног ваљка", "Гоблина", Владе Георгиева, Сергеја Ћетковића, Тонија Цетинског...

ОРГАНИЗАТОРИ ФЕСТИВАЛА "ДЕМОФЕСТ" довели су ове године свјетске музичке звијезде попут Келис, Трикија и Скинред које су дословно "запалили" публику на тврђави Кастел а тиме доказали да Бањалука постаје незаобилазан музички град који зна да цијени добар и квалитетан звук.

Обожаваоци чвршћег, метал звука били су одушевљени када су чули да ће град на Врбасу бити домаћин популарне финске групе "Апокалиптика". Како су Еико Топинен, Паво Летјенен, Макс Лило и бубњар Мико Сирен завршили престижну академију "Сибелиус", приуштили су публици дио атмосфере са класичног гудачког концерта. Одлична свирка, енергично враћање на бис, беспријекорна организација концерта и присан контакт са публиком резултовали су феноменалном забавом како на бини, тако и на цијелој тврђави Кастел.

ПОСЛИЈЕ ДУЖЕГ ВРЕМЕНА и "Парни ваљак" је дошао у Бањалуку гдје је бенд послије двије деценије свирао у комплетном саставу, а зидине тврђаве "Кастел" су почеле да горе послије првих тактова њихових хитова. Током читавог концерта, пјевач групе Аки Рахимовски позивао је присутне на љубав, понављајући да само уз њу иде све оно што вриједи.

Романтичари и љубитељи поп-рок музике могли су да уживају у пјесмама Сергеја Ћетковића, Владе Георгиева, Златка Стипишића Џибонија, Тонија Цетинског... Обожаваоци Тонија Цетинског су на недавно одржаном спектаклу, двоипочасовном музичком догађају у дворани Борик потпуно уживали. Еуфорија, руке у ваздуху, али и покоја суза, само су дио атмосфере којом је био прожет цијели концерт.

Један од најпосјећенијих свакако је био концерт Владе Георгиева.

ВЕЛИКИ БРОЈ КОНЦЕРАТА одржан је у познатом бањалучком клубу "ДФК" гдје су, на задовољство многих, наступале многобројне регионалне звијезде и бендови попут Дамира Урбана, "Џинкса", "Сви на под", Дарка Рундека, "Пекиншке патке", "Лету штуке", "Севдах бабџ", Прљавог инспектора Блаже и "Кљунова" и многих других.

Концерт Кирила Џајковског многе је оставио без даха, а да је овај музичар свјетског гласа омиљен и међу Бањалучанима доказао је непрестани плес и одлично расположење и енергија која је струјала тврђавом Кастел. Џајковски се, како је истакао, увијек радо одазове позиву у Бањалуку, јер га публика сваки пут одушеви реакцијом и љубављу према музици коју ствара.

ПУБЛИКА ЋЕ ДУГО ПАМТИТИ и наступ "Београдског синдиката", а енергија, еуфорија и посебна комуникација између фанова и бенда која се родила ту ноћ дуго ће бити разлог за осмијех и тема разговора свих нас.

Све у свему, постављен је тежак задатак за 2012. годину, која би требало да надмаши стандарде и настави да доводи велике музичке звијезде у град на Врбасу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана