Објављен сингл "Животна дела Милана Б. Поповића"

Б.П.
Објављен сингл "Животна дела Милана Б. Поповића"

БЕОГРАД - Умјетнички тандем, који чине пјесник  Милан Б. Поповић и кантаутор Бранислав Лазић, објавили су сингл "Животна дела Милана Б.Поповића", праћен видео спотом.

Лазић је написао пјесму тако што је за строфе и рефрен, користио седам  наслова објављених књига пјесама Милана Б. Поповића, као и наслове три музичке компилације, на којима су музички састави из свих држава бивше Jугославије снимили 50 Миланових пјесама. Као гост на гитари гостовао је Дејан Ракоњац Рака, док је видео-спот рађен у продукцији "Данга".

Лазић је композицијом, желео да укаже своје захвалност за Поповићеву тродеценијску рецензентску новинарску подршку младој српској рок музичкој сцени, бодрећи је и у континуитету пишући у медијима о њој, и не само о њој, него и о књижевној периодици, а посебно о српској пјесничкој понуди. Треба поменути да је Поповић ових дана у сарадњи са пјевачом Бјесомаром из групе "Бјесови",  објавио сингл "Чак ни друг", снимљен по стиховима истоимене поеме, која се налази у његовој књизи пјесама "Ја, прво лице множине". Такође, његови поетски радови заступљени су у антологији, коју је приредио Богомир Мијатовић: "Песници у популарној музици-од Његоша до савремених песника" са ukupno 52 поетска рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана