Новосадска пијанисткиња Бранка Парлић одржала концерт у Бањалуци

Агенције
Новосадска пијанисткиња Бранка Парлић одржала концерт у Бањалуци

Бањалука - Истакнута новосадска пијанисткиња Бранка Парлић одржала је концерт у Бањалуци, преносе агенције.

Парлићева је синоћ у Концертној дворани Културног центра Бански двор извела дјела Ерика Сатија, Јеруна ван Вина, Хауарда Скемптона, Грејема Фиткина и Филипа Гласа.

Бранка Парлић бави се музиком француског композитора Сатија од 1986. године, као и новом музиком 20. и 21. вијека - минимализмом и постминимализмом.

Парлићева је дипломирала клавир на Факултету музичке умјетности у Београду, а усавршавала се на музичкој академији у Ници код Пјера Санкана, професора париског Конзерваторијума.

Пијанисткиња је до сада наступала у Србији, Хрватској, Македонији. Словенији, Њемачкој, Француској, Мађарској, Аустрији, и Швајцарској.

Учествовала је на многим музичким фестивалима, као што су Загребачко бијенале, Град театар у Будви, Скопско љето, Битољски фестивал, Новосадске музичке свечаности, “Егзит”, “Ринг Ринг”, Ремузика у Приштини, Гандусијана у Ровињу, као и на Филмском фестивалу у Мотовуну.

Осим што активно наступа, Бранка Парлић је и организатор концерата и педагог - ради на Академији умјетности у Новом Саду, а од 2006. дјелује и као умјетнички директор концертног серијала посвећеног новој музици, под називом “Нове уши за нову музику”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана