Нови Кољин бум “Гробовласници” долазе! AUDIO

Глас Српске
Нови Кољин бум “Гробовласници” долазе! AUDIO

Бањалука - Радио телевизија Републике Српске данас је посјетиоцима сајта rtrs.tv поклонила сингл "Младожења" са новог албума Николе Коље Пејаковића.

Музичка продукција Радио Телевизије РС у сарадњи са саборником Епархије Захумско-херцеговачке "Видословом" ускоро ће промовисати нови ЦД Николе Коље Пејаковића, за који тврде да је апсолутни бум на музичкој сцени.

Мушки одсвиран "blues i soul" албум, без цинизма и претварања, који ће ускоро видјети свјетло дана, носи назив "Гробовласници".

Музику и текст (осим за 11. нумеру "Гробовласници") писао је Коља, а продукцију и аранжман Војислав Aралица.

Aлбум ће ускоро бити у продаји на Кољином званичном сајту.

- “Гробовласници” су мој најзрелији албум. Свашта се у животу десило од прошле плоче и доста тога је устиснуто у ову музику и стихове. Да ли ће људи, који су слушали моје раније албуме, наћи оно што желе, не знам, али надам се да ће препознати ту моју поруку да човјек мора да реагује на живот, мора да се мијења, учи и преображава - рекао је за “Глас Српске” Коља Пејаковић.

Каже да његова музика никада неће бити иста, јер ни он није није исти као што је био прије пет, десет, петнаест година...

- С друге стране, смрт је једина ствар која нас сигурно чека, ту нема промјена нити ће их бити - једино што ћеш понијети са собом и чега ћеш бити власник 1 кроз 1, је гроб. Aли, и те хладне иловаче треба бити достојан; завршити овај живот са истином на уснама. Увијек имајте то у мислима, смрт је једина правда на овоме свијету, све остало је лаж. Земља је долина плача, преваре и ужаса - казао је Пејаковић.

Рођени Бањалучанин, Коља Пејаковић, свој вишеструки таленат остварио је у Београду, гдје је глумио у бројним представама, серијама, филмовима. Писац је сценарија за: Лепа села лепо горе, Рат уживо, Ледина, Устаничка улица, Вратиће се роде...

Радио је музику за филм "Нормални људи", а 1998. прави свој први албум "Мама, немој плакати".

Од 2009. је стално запослен у Народном позоришту Републике Српске гдје је режирао представе "Народни посланик",  "Повратак", "На дну каце" и "Кривица".

Писац је хита "Хаљиница боје лила" који је Северину продао за гитару.

 

Никола Коља Пејаковић - Младожења

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана