Нови албум злогласног бенда “Либертинес” након осам година VIDEO

Б.П.
Нови албум злогласног бенда “Либертинес” након осам година VIDEO

ЛОНДОН - Култни британски бенд “Либертинес” вратио се новим синглом “Run Run Run, као и објавом детаља о свом дуго очекиваном четвртом албуму “All Quiet On The Eastern Esplanade”.

Плоча излази 8. марта следеће године а гитариста Карл Барат каже да је први синг сингла “Run Run Run” прича о бјежању из колеотечине.

-Ради се о томе кад сте заробљени и покушавате побјећи од тмурног живота, помало попут човјека у “Пошти” Чарлса Буковског. Најгора ствар за овај бенд била би заглавити у колотечини непрестано покушавајући поновно проживјети нашу прошлост-рекао је Барат.

Осим што дијели име са антиратним романом Ериха Марије Ремарка, наслов албума је у част бендовог хотела, студија, ресторана и бара, који је такође приказан на омоту са драматичном поставом ликова из свијета изблиједјелог приморског гламура. Ново издање састоји се од 11 нових пјесама са ауторским заслугама које дијеле сва четири члана бенда. Продуцирао га је Димитри Тиковои (“Horrors”, Беки Хил), а снимљен је у за само четири седмице током јануара и фебруара 2023., прије него што је довршен у Нормандији.

Додатну продукцију и миксање потписује Дан Грич (Лијам Галагер, Пол Мекартни).

Упркос покушајима рада на писању албума који су трајали већ неколико година, инди ветерани рекли су да су на сешн у Порт Антонију на Јамајци Барат и Доерти поновно пробудили хемију прије него што су се вратили у Маргате како би се поновно окупили са басистом Џонм Хасалом и бубњаром Гаријем Пауелом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана