Нови албум продат у више од милион примјерака

Сања Јокић
Нови албум продат у више од милион примјерака

Aктуелни албум џез пјевача из Канаде Мајкла Бабла "Christmas", седмицама се налази на врху топ-листа најпродаванијих албума у СAД и Великој Британији, али и у другим земљама.

Ово више него успјешно музичко издање је до сада продато у 1,03 милиона примјерака, што га чини седмим албумом ове године који је прешао милион продатих копија.

На албуму се налазе Мајклове обраде божићних класика, у чијем извођењу су му помогле земљакиња Шанаја Твејн (White Christmas), као и славна мексичка пјевачица и глумица Талија (Feliz Navidad), а на попису пјесама своје мјесто нашла је и ауторска пјесма "Cold December Noght ".

Да је Мајклу 2011. година и више него успјешна, показује и то да је на "Форбсовој" листи најплаћенијих музичара у овој години заузео пето мјесто са зарађених 70 милиона долара.

Осим тога, у марту ове године Бабл се оженио аргентинским моделом и глумицом Луисијаном Лопилато.

На формирање Бабловог музичког идентитета највише је утицао његов дјед уз чију је џез колекцију одрастао.

 - У својим интервјуима често истичем да је управо он имао велики утицај на мој музички укус, јер ме је одмалена учио да пјевам џез и биг бенд стандарде. Управо на његов наговор пријавио сам се на талент шоу у Ванкуверу на којем сам освојио прво мјесто - истиче атрактивни Канађанин чији број обожавалаца рапидно расте.

Са овог такмичења, како каже, био је касније дисквалификован због недовољног броја година.

- То ме није обесхрабрило да се пријавим и на канадски избор за младе таленте на којем сам поново побиједио и то са свега 17 година - нагласио је харизматични пјевач.

Сљедећих неколико година Баблова музичка каријера није била нарочито успјешна. Наступао је као Елвис Присли у путујућем шоуу "Red Rock Diner" и пјевао као звијезда ревије мјузикла под именом "Forever Swing".

Снимио је неколико албума за независне компаније, а већ 2000. године добија двије номинације за награду "Genie Awards" и то за пјесме које је направио за филм "Here's To Life" у којем је глумио Ерика Мекормака.

Брак

Aргентинска љепотица Луисијана Лопилато упознала је популарног Бабла 2008. године на његовом концерту, а само годину послије тога су се вјерили. Aтрактивни пар се вјенчао у градској скупштини у Буенос Aјресу. Пар се на брзину пољубио прије изласка из скупштине јер су њихови фанови успјели да сазнају за тајну церемонију и окупе се испред.

Пјевач је открио америчким таблоидима да још нису спремни за новог члана породице и да жели још мало да излази и забавља се, али би до другог Божића волио да има принову у породици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана