Нови албум до краја године

Александра Срдић
Нови албум до краја године

Послије овогодишњег великог хита "Wild", чији провокативни спот има око 14 милиона прегледа на "Јутјубу", британска пјевачица Џеси Џеј је прије неколико дана своје обожаваоце обрадовала новом пјесмом "It's my party", која је већ побрала позитивне критике и слушалаца али и музичких зналаца.

Ова умјетница увелико ради на новом, другом по реду, албуму који би требало да изађе до краја године. Спот за нови сингл још није завршен, а у њему ће се појавити пјевачицини пријатељи.

- У споту се ради о мени како се забављам на три различита мјеста која на неки начин спајам у једну велику забаву. У споту се на кратко појављују неки људи, неки од мојих најбољих пријатеља. То је забаван видео гдје се понашам блесаво - казала је Џеси Џеј у интервјуу за једну британску радио станицу.

Право име двадесетпетогодишње пјевачице је Џесика Елен Корниш. Каријеру је започела још 2005. године, писала је за друге извођаче, међу којима су Мајли Сајрус и Крис Браун. Сарађивала је и са Бритни Спирс и Бијонсе.

Прави успјех постигла је прије више од двије године пјесмом "Do it like a dude", заузевши друго мјесто на званичној британској музичкој топ листи. Послије овог сингла, објављује још успјешнији "Price Tag" који је успио да достигне прво мјесто на топ - листама у чак 19 земаља међу којима су, осим Велике Британије, и Француска, Ирска и Нови Зеланд.

Деби албум "Who you are" објавила је 2011. године. До сада је албум продат у више од три милиона примјерака, а продато је и око 11 милиона синглова.

Скоро све пјесме постале су хитови, попут "Nobody's Perfect", "Who's Laughing now", "Laser light", "Who you are", као и "Domino". Добитница је "BRIT" награде, а двије године је била судија у музичком шоу "The voice".  Шоу је напустила у мају ове године, како је појаснила, због бројних обавеза око турнеје и снимања новог албума.

Џеси је преко друштвене мреже "Твитер" фановима обећала да ће помно пратити трећу сезону и пружати подршку такмичарима на сваки могући начин.

Дјетињство је провела у родном Лондону, гдје је студирала у школи за извођачке умјетности и технологију, у коју су ишли и Ејми Вајнхаус, Адел и Леона Луис. Прије двије године успјешно је одрадила турнеју "Stand up", а 2012. пјевала је широм свјета на турнеји "Heartbeat". Ове године започела је турнеју под називом "Nice to meet you".

Специфична је и по томе што није размажена и што приватно не носи ни грам шминке.

Хуманитарац

Џеси Џеј позната је као велики хуманитарац. Ове године била је укључена у акцију "Red Nose Day", која је организована с циљем прикупљања помоћи за сиромашне. У ТВ преносу у коме су познати телефонским путем прикупљали средства обријала је главу.

- " Red Nose Day" догађа се једном годишње, а људи у грозним условима живе сваког дана, сваке седмице, сваке године и наша помоћ им је неопходна. Из тог разлога сам жељела да направим нешто што неће трајати само данас и само пет минута, него барем неколико мјесеци - рекла је пјевачица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана