Ноћ за памћење са Београдским синдикатом

Горан Обрадовић
Ноћ за памћење са Београдским синдикатом

"Београдски синдикат", први пут у пуном саставу, одржао је у петак концерт у Бањалуци о којем ће се још дуго причати.

На концерту је присуствовало око двије хиљаде људи, који су скоро три часа, углас са десет чланова бенда отпјевали највеће хитове ове београдске групе.

"Синдикалци" су извели скоро све пјесме са свог посљедњег албума "Дискретни хероји", као и највеће хитове са албума "Сви заједно".

A уз пјесме које говоре о правим вриједностима, толеранцији, љубави, заједништву, важности породице, пријатеља и солидарности палиле су се бакље и вијорила се велика застава "БС - Сви заједно".

Посебну еуфорију изазвале су пјесме са новог албума "Свједок сарадник" и "Њелцом то Србија", а од старијих пјесама то су биле "Aлал вера", "Ми смо та екипа" као и "Пороци Београда"

Ипак, највеће одушевљење публике изазвао је и дио химне фудбалског клуба "Борца", коју су сви заједно пјевали у неколико наврата.

Током концерта могло се неколико пута чути подршка Ратку Младићу.

Дуго ће публика, али и "Београдски синдикат" памтити концерт у Бањалуци, јер енергија и еуфорија, и веома посебна комуникација између фанова и бенда која се родила ту ноћ још ће дуго бити разлог за осмијех и тема разговора свих нас.

- Много вам хвала људи. Ми овако нешто већ дуго нисмо доживјели - рекли су чланови "Синдиката".

"Београдски синдикат" познат је по томе што кроз свој рад критикује политичку сцену, залаже се за бољи социјални положај свог народа, а познати су и по организацији и подршци бројних хуманитарних догађаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана