Неофест 19. и 20. јула на тврђави Кастел

Aлександра Рајковић
Неофест 19. и 20. јула на тврђави Кастел

Међународни мировни фестивал "Неофест" биће одржан 19. и 20. јуна на тврђави Кастел у Бањој Луци.

Организатор фестивала је Удружење за развој урбане културе (URUK), из кога поручују да "Неофест" и ове године наставља да шири "поруку мира, љубави и друштвене равноправности кроз врхунски програм".

"Неофест" обухвата разноврстан лик програм, а на новом, први пут постављеном "Coola" стејџу (у простору некадашњег кафеа "Кула"), наступиће извођачи из неколико земаља. Међу најпознатијим извођачима су група "Елементал" из Загреба, београдски хип-хопер Aјс Нигрутин из Београда, DJ Jonty Skruff из Лондона, резидент клуба "Pacha" на Ибици, "Fidelity Kastrow" из Берлина, резидент једног од најпознатијих клубова на свијету, берлинског "Tresora".
На "Неофесту" ће наступити и Електро пионирке, женски DJ-VJ трио из Бање Луке, екипа "Black Sound Boy" емисије радија "Кастра", која наступом DJ Woodija и DJ Dayza слави пет година постојања.  На "Coola" стејџу наступиће и Вуду Попај.

Друге фестивалске вечери улаз ће бити забрањен млађима од 16 година, због контроверзног Aјс Нигрутина чији наступ садржи експлицитне садржаје.

Улазнице за "Неофест" моћи ће се купити на улазу, испред јужне куле тврђаве Кастел, по цијени од десет марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана