Необичан рад групе Elbow

Глас Српске
Необичан рад групе Elbow

Група "Elbow", овогодишњи добитници "Mercury" награде, ускоро почињу снимање албума намијењеног дјеци, јавиле су агенције.

Пјевач Гај Гарви је за магазин "Билборд" изјавио како су чланови "Elbowа" били незадовољни чињеницом колико мало озбиљне музике је данас посвећено најмлађима.

Изазов писања за дјецу му је у томе што "заиста можеш потпуно да се откачиш и клинци ће да те слиједе и вољеће то за разлику од одраслих". Гарви је рекао како је задовољство наћи причу посвећену дјеци и како је то трагање за истом веома забавно. Такође је рекао да је урадио нешто што ће заиста распалити дјечију машту и да се нада да ће ти "клинци" који буду слушали албум "Elbowа" у будућности преко његове музике почети да слушају квалитетније ствари бјежећи од свакодневних "МТВ бљувотина" које их окружују.

Уз албум ће ићи и анимирани филм, а Гарви је рекао да је главна инспирација за ову одлуку бенда био албум Џефа Вејна "The War of the Worlds" из 1978. године, који је за инспирацију користио истоимени роман Х.Г. Велса.

"Elbow" ће на новом албуму "за дјецу" радити паралелно са пројектом за одрасле, а Гарви је рекао да није сигуран које издање ће прво угледати свјетлост дана.  Први сет снимања бенд ће завршити до 6. октобра, када ће почети турнеју. "Elbow" су до сада на музичко тржиште избацили четири студијска албума, од којих се овогодишњи "Тhe Seldom Seed Kid" сматра правим ремек дјелом на подручју новомиленијумског алтернативног рок арт звука. Пјесма са овог албума под називом "Grounds for Divorce" је била пратећа нумера на трејлеру за нови филм браће Коен, "Спали послије читања", у коме главне улоге тумаче велике холивудске звијезде Бред Пит, Џорy Клуни и Џон Малкович.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана