Немања Радуловић наступио у Бањалуци: Музика из народа за народ ФОТО

Миланка Митрић
Foto: В. Трипић

Бањалука - Виолиниста Немања Радуловић и састав "Double Sens" наступили су вечерас на бањалучкој тврђави "Кастел" на 3. "Бањалука фесту", и посјетиоцима приредили још једно музичко вече за памћење.

- Изузетна нам је част што смо овде, мени је ово први пут да свирам у Босни, и први пут да сам у Бањалуци. Желим да се захвалим свим људима који су нас овде дочекали. Уживали смо, а надам се да ћете и ви да уживате - рекао је Радуловић на почетку концерта, као увод у путовање кроз музику 22 земље, а концерт је започео музиком Ирске и Квебека.

Почевши од пјесама "Македонско девојче", "Што те нема", до пјесама "King David", "The Butterfly Lovers", "Katchur Kahn", "Por una cabeza", "Нишка бања" и бројних других, Радуловић је, албумом "Roots" (Коријени) публику провео кроз различите музичке свјетове, који су спојени у један.

Идеја о пројекту "Roots" настала је 2020. године, током пандемије, а како Радуловић каже да је у том периоду слушао доста врсте музике из различитих земаља.
- Оно што ми је пријало је што је то све била музика из народа. Изучили смо сваки детаљ сваке земље - казао је Радуловић.

Током вечери, заједно с оркестром, свирао је музику Русије, Бразила, Италије, Јапана, Индије, Израела, Француске и многих других.
"Бањалука фест" биће затворен сутра навече наступом Нине Бадрић и Петра Граше, који ће одржати концерт "Вече за љубав".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана