Натали Диздар: Не волим да будем у центру пажње

Александра Радјковић
Натали Диздар: Не волим да будем у центру пажње

Сваки албум је нека нова прича и увијек се у принципу иде за тим да се направи помак у неком другом смјеру. То је оно најзабавније у овом послу, увијек тражити нешто ново, другачије. Aли наравно, за сада ћемо се још увијек поигравати поп звуком, можда у смјеру неког рок-блуза с дашком електронике - рекла је за "Глас Српске" хрватска пјевачица Натали Диздар.

Натали је у суботу увече одржала концерт у бањалучком Демофест клубу, гдје је бројна публика дошла да се забави уз њене највеће хитове.

* ГЛAС: Ваш посљедњи албум носи назив "Пронађи пут". Да ли је Натали Диздар пронашла свој пут у музици и да ли постоји шанса да Вас фанови за неко вријеме виде у неком новом правцу?

НAТAЛИ: Драго ми је да могу за себе рећи да сам од самог почетка имала прилику да сарађујем са талентованим људима и великим професионалцима, као што је мој музички продуцент Цоцо Мосљуито и моја продуценткиња и менаџерка Гога Босак. Мислим да сам пут пронашла већ с првом пјесмом, албумом, све се градило врло полако и са стрпљењем и заиста сам поносна на све што смо направили. Већ за јесен имамо планове за снимање "лајв" албума, што ми је посебно задовољство јер звук "лајва је нешто увијек другачије и драго ми је да ће и људи који можда нису били на мом концерту имати прилику да чују како то све звучи.

* ГЛAС: Како Вам се са ове временске дистанце чине музички почеци?

НAТAЛИ: Имам један фини континуитет у каријери, па не осјећам неке велике промјене, али на почетку ми је можда најтеже падало то што нисам ништа знала о овом послу и што сам се морала доста сналазити међу свим тим људима и ситуацијама. Велики је то шок за младу особу, живот ти се окрене наопако, нисам тип који воли да буде у центру пажње, па ми је требало времена да се прилагодим.

* ГЛAС: Каква је по Вашем мишљењу музичка култура у региону?

НAТAЛИ: Драго ми је кад се појаве неки нови млади људи који фурају свој филм или један тбф који је надрастао стил из којег су кренули, а нису се ничим компромитовали. Заиста имамо свега, али хтјела бих да има мало више правог попа у којем чујете онај модеран звук, који прати и свјетску сцену на неки начин.

* ГЛAС: Гдје планирате да се одмарате овог љета и који Вас наступи очекују?

НAТAЛИ: Ово љето се првенствено радујем својим концертима, имали смо прекрасан концерт у Загребу, који је добио најбоље критике, а затим у Бањалуци. Концерт у Сплиту нас очекује 2. јула, а 26. јула имам нешто сасвим другачије. Тада ћу да наступам у прекрасном амбијенту Кловићевих двора са џез квартетом, гдје ћемо изводити џез и блуз стандарде. Увијек се некако враћам том звуку, јер ми је близак по сензибилитету и весели ме што могу паралелно да радим двије различите приче, своје музике за клупску сцену и ове у мало озбиљнијим просторима.

* ГЛAС: Какав модни стил волите приватно и гдје најрадије проводите слободно вријеме?

НAТAЛИ: Волим спортски кежуал, имам апсолутно све од "пуме", то ми је најдражи бренд. Најчешће сам у неким спортским активностима или у биоскопу са пријатељицама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана