Најбоља композиција фестивала Мали композитор Музика је лудило

Мирна Пијетловић
Најбоља композиција фестивала Мали композитор Музика је лудило

Бањалука - Дјечија композиција "Музика је лудило" аутора Уне Шушнице, а у извођењу дјечијег бенда "Мултивитамин" из Бањалуке побједник је Деветог фестивала дјечијег музичког стваралаштва "Мали композитор - Бањалука 2015".

Друга награда припала је пјесми "Можда симпатија" у извођењу Ане Спасојевић из Зворника, а трећа награда је припала пјесми "Човјече не љути се"  у извођењу Милице Селак из Бањалуке.

Награду за три најбоље пјесме одлучиле су оцјене дјечијег жирија кога су чинили Бјанка Бабић из Бањалуке,  Едвин Чано из Сарајева, Тијана Сандић из Лопара и Елена Вујновић из Бањалуке. 

У централној фестивалској вечери се нашло 16 композиција талентованих малих композитора, текстописаца и извођача из читаве БиХ. 

- Као најзначајнији годишњи пројекат удружења "Арт Пулс", фестивал је својим деветим издањем у потпуности оправдао епитет јединствене културно-образовне манифестација која уско повезује просвјету и културу и веома је значајна са аспекта ванинституционалног образовања дјеце и омладине - рекао је директор фестивала Младен Матовић.

У ревијалном дијелу фестивала  наступила је Маша Ћоћкало, некадашња побједница фестивала која је намјенски за ову прилику написала пјесму "Нек' љубав води нас" посвећену миру.

Поред ње, специјална гошћа ревијалног дијела фестивала је била Валентина Мец из Бијељине, сада већ регионална дјечија пјевачка звијезда, а која је прије неколико година управо на "Малом композитору" направила своје прве кораке.

На самом крају фестивала сви учесници су заједно са солистима Бјанком Бабић, Едвином Чаном и Машом Ћоћкало извели фестивалску химну "Ми смо будућност овог свијета" и послали поруке мира и љубави читавом свијету.

Фестивал се, као и сваке године, одржао у великој сали Дјечијег позоришта РС, а сви они који нису могли присуствовати овој истинској дјечијој светковини имали су прилику погледати цјелокупну манифестацију у програму генералног медијског покровитеља Радио-телевизије РС. 

Покровитељи овогодишњег фестивала су били Кабинет Предсједника РС, Министарство просвјете и културе РС и Град Бањалука. Дирекција фестивала се захваљује пријатељима фестивала Дјечијем позоришту РС и Амбасади Сједињених Америчких Држава у БиХ, те спонзорима "Микрофин осигурању" и "Хидроелектранама на Врбасу". Медијски партнер фестивала била је РТВ "Контакт", а партнер је био и UNICEF у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана