Награде за крај Демофеста

Дејан Вујанић
Награде за крај Демофеста

БAЊA ЛУКA - Друго издање "Нектар Демофеста" требало је синоћ да се заврши на тврђави Кастел проглашењем најбољих младих бендова и концертом свјетске музичке атракције "Asian Dub Foundation". До закључења овог броја све је било спремно за завршницу ове манифестације.

Овај бенд основан је 1993. године и до данас је објавио 11 албума.

Финалисти "Нектар Демофеста" треба да се представе у великом финалу у борби за три престижне награде, награду публике и награду акредитованих новинара.

На овој манифестацији наступила су 33 такмичарска бенда, а побједнику фестивала припала је награда снимања и издавања албума за цијели регион, те могућност снимања видео-спота за једну пјесму са албума у продукцији музичке куће MTV.

Претпосљедње вечери фестивала француски бенд "Nouvelle Vague", који на себи својствен начин интерпретира познате нењ њаве или панк пјесме, одушевио је бањолучку публику. Харизматичне пјевачице оствариле су сјајан контакт са посјетиоцима који су у хору пјевали пјесме "Deche Mode", "Sex Pistols", "Euritmics", "Joy Division". Посебно је било импресивно извођење пјесме "Bela Lugosi'ş Dead", групе "Bauhaus".

На "афтерпартију" наступио је Гроф Ђураз.

Довођењем познатих свјетских бендова и квалитетном организацијом овакве захтјевне манифестације - на којој су се и извођачи (и млади и афирмисани) и публика осјећали повлашћеним у сваком погледу - организатори "Нектар Демофеста" учинили су да Бања Лука током четири фестивалска дана постане свијет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана