Музичко вече "А што ћемо љубав крити" посвећено Силвани Арменулић

ГС
Foto: Принтскрин

У Добоју је синоћ организовано музчко вече под називом "А што ћемо љубав крити", посвећено рођеној Добојки, пјевачици народне музике и севладилнке Силвани Арменулић.

Музичко вече је увертира за представљање монографије "Силвана" на којој се ради дуже од годину, а која ће из штампе изаћи до краја септембра.

"Ране моје", "Шта ће ми живот без тебе драги", "Долетеће бели голуб", само су неки од безвременских хитова по којим се памти позната Добојка. Музичари кажу да њене пјесме нису једноставне за интерпретацију, јер је тешко достићи емоцију коју је имала у гласу.

У корице монографије "Силвана" од 500 страна, биће уткани сви детаљи из њеног приватног живота, али и успони и падови које је имала током каријере, необјављене фотографије, али и чињенице о њеном животу које су открили породица и колеге музичари са којим је сарађивала. Описују је као добру и осјећајну особу која је увијек имала ријечи утјехе, није штедјела ни материјално, па је била адреса на коју су се обраћали многи за помоћ. Ипак, цијели живот патила је због љубави.

- Мислили смо да је рођена 18. маја, а није, рођена је 10. фебруара, одатле крећу лажи о Силвани. Мислили смо да је Силванин отац био некакав лош човјек, да је одрасла у сиромаштву, али то није тачно, њен отац је био један од наугледнијих Добојлија. Причало се да је она била у вези, са овим - оним, али ће сада њен љубавни живот бити откривен у потпуности. Биће разјашњен до детаља њен однос са Томом Здравковићем, као и највећа мистерија - њена смрт, погибија која је потпуно разоткривена, нема више никакве мистерије око тога на који су начин изгубили живот - рекао је Давор Видаковић, један од аутора монографије.

"А што ћемо љубав крити" прво је у низу музичких вечери, чији је циљ да сачувају сјећање на лик и дјело Силване Арменулић. План је да се догодине организује и фестивал под називом "Силванини дани".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана